TIKRŲ kūčiukų receptas: jokio pieno ir kiaušinių

Tinklaraštininkė Jelena kepė sveikesnius kūčiukus, negu įprasta - ji naudojo speltos miltus bei rudąjį cukrų. Dėl pastarojo produkto kūčiukai pavyko šiek tiek tamsesni, negu būna įprastai.

Reikės:


500 g miltų (arba speltos miltų);


250 ml šilto vandens;


7 g sausų mielių;


3 v.š. cukraus (arba 4 v.š. rudojo);


2 v.š. aliejaus;


50 g aguonų;


šiek tiek druskos.


Gaminimas:


Mieles ištirpiname šiltame vandenyje, beriame po šaukštą cukraus ir miltų, sumaišome, paliekame, kol suputos.


Tada beriame likusį cukrų, druską, miltus ir aguonas, išminkome tešlą.


Baigiant minkyti pilame aliejų ir perminkome. Paliekame pakilti apie valandą.


Tešlai pakilus, formuojame volelius ir juos pjaustome mažais gabaliukais - maždaug 1 cm dydžio.


J.Rimavičienės nuotr.


Dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą ir šauname į 180 laipsnių karštumo orkaitę.


Kepame apie 15-20 minučių arba kol kūčiukai gražiai pagelsta.


J.Rimavičienės nuotr.


Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis