Senovinis gardumynas, kuris niekada nepabosta

Elektrinėje keptuvėje kepti traškūs naminiai vafliai man yra vienas nostalgiškiausių skanumynų. Mūsų namuose jie būdavo kepami dažnai šventei, dailiai mamos susukami į ragelius ir pripildomi kubeliais pjaustytos želė - kaip mes, vaikai, jų laukdavom!


Parsisiųskite programėles telefonams štai čia: „iPhone“, Kibinai: gaminame žingsnis po žingsnio
Pyragas greitukas, kuris nustebins ir visko mačiusius

Aš, prisiminimų įkvėpta, vaflius pripildžiau žele (4 vafliams reikia 1 pakelio želė), ją galima maišyti su pjaustytais vaisiais, uogomis, arba vafliukus pripildyti plaktos grietinėlės, rududu, naminių ledų ar šerbeto.

Jei atrodo, jog aptirpę ledai pradės varvėti pro siaurąjį ragelio galą, užkimškite jį vaisiaus gabalėliu, o pačiais ledais pripildykite tik prieš paduodami valgyti. Tačiau, žinoma, galima traškiuosius vaflius skanauti ir paprasčiausiai vienus. Vafliukus galite išsikepti net ir pikantiškus, tačiau turėkit minty, kad negavę cukraus jie kiek įsižeidžia ir nesiduoda susukami, lieka paplotėlio formos.

Apie 20 vaflių reikės:

  • 5 kiaušinių;

  • 140 g cukraus;

  • žiupsnelio druskos;

  • 1 šaukštelio maltos vanilės (nebūtinai);

  • 200 g sviesto;

  • 320 g miltų.

Alvilės Rimaitės nuotr.

Kepame naminius vaflius:

1. Kiaušinius išplakame kartu su cukrumi, druska ir malta vanile. Supilame ant nedidelės ugnies ištirpintą sviestą, išmaišome.

2. Suberiame miltus ir išmaišome iki vientisos masės.

3. Tešlą pilame samteliu ant gerai įkaitintos ir riebalais kiek pateptos elektrinės vaflinės ir kepame. Iškepusius naminius vaflius iš karto susukame, jei uždelsime jie sukietės ir liks paplotėlio formos

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis