Pyragas – greitukas, kuris nustebins ir visko mačiusius

Jei lankėtės Nidoje, turbūt žinote ir jos ypatingąją, garsiąją kepyklėlę, įsitaisiusią viename kieme kartu su ponios Nijolės knygynu. Ko verti vien šios kepyklėlės eklerai su varške ar šokoladinis varškės pyragas! Tačiau man pats didžiausias čia kepamas gardumynas - mielinės sluoksniuotos tešlos aguonų ir obuolių vyniotinis. Pasaka, svajonė ir saldžiausias sapnas yra šis pyragas - išvykusi iš Nidos labai jo pasiilgstu.


Parsisiųskite programėles telefonams štai čia: „iPhone“, Skaniausias visų laikų varškės pyragas
Skanusis šokolado ir varškės pyragas

Sluoksniuotam mielinės tešlos pyragui su aguonomis ir obuoliais reikės:

500 g mielinės sluoksniuotos tešlos,

100 g aguonų,

40 g sviesto,

80 g cukraus,

1/2 šaukštelio cinamono,

1 kiaušinio,

3-4 obuolių.

Alvilės Rimaitės nuotr.

Kepame sluoksniuotos mielinės tešlos pyragą su aguonomis ir obuoliais:

1. Atsitirpiname šaldytą tešlą, padėję ją ant miltais pabarstyto paviršiaus. Jei tešla vientisa - kepkime vieną didelį pyragą, jei suskirstyta lakštais - atskirus pyragėlius kiekvienam lakštui (nuotraukose mums ir pozuoja toks pyragėlis).

Alvilės Rimaitės nuotr.

2. Kol tešla šyla, ruošiame įdarą. Kiaušinį paplakame šakute atskirame dubenėlyje ir apie 1/3 jo atsidedame pyragui aptepti. Aguonas pasmulkiname su virtuvės kombainu aštriais peiliais, dedame sviestą, 2/3 kiaušinio, cukrų ir dar pamalame. Gauname tirštą masę - į ją beriame cinamono ir išmaišome. Obuolius supjaustome labai plonomis riekelėmis - lupti nereikia.

3. Atšildytą tešlą keliame į kepimo popieriumi išklotą skardą, truputį atsargiai pakočiojame ir ant jos, kaip parodytą nuotraukoje dedame aguonų įdarą. Ant aguonų išrikiuojame obuolius, pyragą sandariai uždarome, kraštelius užraitome ar šakute užspaudžiame, pyrago viršuje padarome kelias įpjovas ir paliekame šiltame virtuvės kampe pakilti apie 15 min.

Alvilės Rimaitės nuotr.

4. Įjungiame orkaitę, kad įkaistų iki 180 laipsnių. Prieš pašaudami į ją sluoksniuotos mielinės tešlos pyragą, aptepame jį pasiliktu kiaušinio trečdaliu. Mažesni pyragėliai kepa apie 15 minučių, dideliam gali ir visų 40 minučių prireikti.

Alvilės Rimaitės nuotr.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis