Parsisiųskite programėles telefonams štai čia: „iPhone“, Varškės apkepas, kurios skonis prilygsta skaniausiam pyragui
Pyragėliai su obuoliais, kurie nuo stalo dingsta pirmi
Reikės:
apie 500 ml aliejaus gruzdinimui,
300 g nuskustų bulvių,
druskos pagal skonį,
Provanso žolelių.

Gaminame naminius bulvių traškučius:
Bulves supjaustome kuo ploniau: 1-3 mm storio reikelėmis ir sumetame į ledinį vandenį - kad būtų kaip reikiant šalta, aš į vandenį pridedu ledukų iš šaldiklio. Po kelių minučių bulves ištraukiame ir nusausiname popieriniais rankšluosčiais.
Didelėje gilioje keptuvėje ar gruzdintuvėje įkaitiname aliejų iki 190 laipsnių.
Dedame bulves į keptuvę mažomis porcijoms ir gruzdiname 3-5 minutes, kol bulvytės taps traškios ir auksinės. Kiaurasamčiu išgriebiame ir sudedame ant popierinio rankšluosčio, nusausiname.
Prieš dedant kitą bulvyčių porciją, leidžiame aliejui vėl kaip reikiant įkaisti.
Naminius bulvių traškučius apibarstome atsargiai įtrindami druska bei Provanso žolelėmis ir mėgaujamės.