Traškūs vištienos gabaliukai, kuriuos itin mėgsta vaikai

Planuojant vaišes vaikams bene sudėtingiausia sugalvoti taip mamų vadinamo normalaus maisto patiekalus. Su saldžiu stalu viskas aišku - tortas, keksiukai, sausainiai ar ledai - viskas tiks ir su džiaugsmu bus nuo stalo nušluota.

Tuo tarpu su kitomis vaišėmis galima prašauti pro šalį - Naminiai ledai iš vieno produkto, kuriuos pagaminsite per 5 min.
Pusryčiams ir vakarienei - TOP 5 košių receptai

Reikia:

1,2 kg vištienos krūtinėlės filė,

2 didelių kiaušinių,

2 šaukštų vandens,

1 kupinos stiklinės maltų džiūvėsėlių,

5 šaukštų miltų,

1,5 šaukštelio druskos

1/4 šaukštelio maltų juodųjų pipirų

1,5 šaukštelio maltos raudonos saldžiosios paprikos,

2 šaukštelių provanso žolelių arba 1 šaukštelio rozmarinų ir 1 šaukštelio čiobrelių.

Alvilės Rimaitės nuotr.

Puodelyje sumaišome miltus su druska ir prieskoniais. Vištieną supjaustome 2,5 cm storio nedideliais kubeliais. Dubenyje išplakame kiaušinius su vandeniu. Į plačią lėkštę suberiame džiūvėsius.

Kepimo skardą išklojame folija, kurią pašlakstome aliejumi. Jei turite nesvylančią kepimo formą (stiklinę, silikoninę ar tefloninę), folija iškloti nereikia, pakaks pašlakstyti aliejumi.

Dedame vištienos gabaliukus į dubenį, pilame ant jų miltų ir prieskonių mišinį ir kruopščiai rankomis išmaišome, kad kiekvienas gabaliukas dailiai apsiveltų. Kiekvieną gabaliuką panardiname į kiaušinių ir vandens plakinį, stropiai apvoliojame džiūvėsiuose ir dedame į paruoštą kepimo formą. Ją pripildę, pusvalandžiui įdedame į šaldytuvą.

Įkaitiname orkaitę iki 205 laipsnių. Kepame vištienos gabaliukus 15-25 min., vieną ar du kartus pavartydami, kol jie taps rudi ir traškūs.

Šiuos vištienos gabaliukus galima patiekti kaip karštą patiekalą (į draugiją su bulvių koše ir šviežių daržovių salotomis), tačiau vaikų šventėje juos labai patogu patiekti kambario temperatūros, kaip užkandį. Išdėliojai į užkandžių indelius, į tuos pačius indelius slyvinių pomidoriukų, ridikėlių, agurkų ir morkų lazdelių įbėrei - ir nesaldus vaikų vaišių stalas paruoštas. Patikėkite, rankos pačios tiesiasi, kol ant stalo nei gabalėlio nelieka...

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis