Iškylai gamtoje - vaikų mėgstamas skanėstas

Savaitgalį planuojate atidaryti šašlykų sezoną? Baiminatės, kad vaikams taip kepta mėsa netinka? Jūs teisūs. Tačiau vaikų džiaugsmui grilyje galite iškepti vaisių.

Reikia:

4 saldžiarūgščių obuolių;

4 neprinokusių bananų;

kelių šaukštų tirpinto sviesto.

KITI MŪSŲ IŠBANDYTI RECEPTAI:
Gardūs amerikietiškieji blynai
Tinginių koldūnai

Padažui:

200 gramų natūralaus jogurto;

150 gramų varškės;

3 šaukštų medaus;

šiek tiek citrinos sulčių;

arbatinio šaukštelio cinamono.

Shutterstock nuotr.

Kaip gaminti?

Obuolius nuplaukite, tačiau nelupkite. Priklausomai nuo obuolio dydžio, perpjaukite į 4 -6 dalis. Išimkite sėklalizdžius.

Bananus perpjaukite pusiau per jų ilgį, tada gautas dvi puseles perpjaukite perpus.

Aptepkite visus vaisius tirpintu sviestu.

Kepkite nekarštame grilyje, dažnai apversdami.

Kol kepa, pasiruoškite padažą - tiesiog išsukite visas jo sudedamąsias dalis.

Šilti vaisiai ir šaltas padažas - puikus derinys. Valgyti, kol vaisiai šilti!

P.S. Galima eksperimentuoti ir su kitais vaisiais, pavyzdžiui, puikiai tiktų ananasai, abrikosai ir kt.

Skanaus!

KITI MŪSŲ IŠBANDYTI RECEPTAI:
2 ypatingi kotletai kitaip
Skanieji varškės blynai

Už šį receptą dėkojame Manto mamai Rasai. Jeigu ir jūs atidarėte iškylų sezoną ir norite receptais pasidalinti su mumis, laukiame jų adresu tavovaikas@delfi.lt. Būtų puiku, jei receptą iliustruotumėte savo nuotrauka.

Dėmesio!

Kviečiame atsakyti į žemiau esančius klausimus ir mėnesio gale išrinksime vieną laimėtoją (su juo susisieksime asmeniškai), kuriam padovanosime 3 mėnesių žurnalo "TAVO VAIKAS" prenumeratą.


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis