Pamačius šį receptą, jo pavadinimas sukėlė šypseną, bet perskaičiusi supratau, kad tokius jau seniai pati kepu, tik dedu papildomai ryžių. Šį kartą gaminau be ryžių.
Sudėtis:
500 gramų faršo (kokį mėgstate, pas mus buvo kiaulienos),
1 gera sauja tarkuoto kopūsto,
1 nedidelis svogūnas,
2 šaukštai manų kruopų (galite naudoti išmirkytą batoną),
1 kiaušinis,
druska, pipirai, dž.prieskoniai.
Padažui:
1 morka,
200 ml grietinėlės,
2 šaukštai sviesto.
Gaminimas:
Į faršą sutarkuojame svogūną, dedame tarkuotus kopūstus, beriame manus, prieskonius, mušame kiaušinį ir viską gerai išminkome. Apkepiname keptuvėje su nedideliu kiekiu aliejaus. Apkepintus kotletus dedame į puodą, pridedame sviesto, smulkinta morką ir patroškiname, pilame grietinėlę ir patroškiname apie 10 min.
Kotletai būna minkšti ir labai skanūs, paprasti, bet neprasti ir tikrai ne ubagų.
