Dienos receptas: obuolių pyragas „7 šaukštai“

Jeigu obuolių pyragą kepsite didesnėje, negu nurodyta recepte, kepimo skardoje, pyragas bus plonesnis ir iškeps greičiau.

Reikia:


  • 200 gramų sviesto;
  • 2 kiaušinių;
  • 7 šaukštų cukraus;
  • 7 šaukštų kvietinių miltų;
  • 7 šaukštų miltų blyneliams;
  • 7 rūgščių obuolių;
  • šaukštelio cinamono.


Gaminimas:


  • Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Obuolius nulupkite, išvalykite, susmulkinkite ir sumaišykite su cinamonu.
  • Su cukrumi išsukite kiaušinius, supilkite išlydytą sviestą, persijokite ir suberkite miltus bei blynelių miltus.
  • Suverskite į tešlą susmulkintus obuolius, gerai išmaišykite ir supilkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos (27*35 cm).
  • Kepkite apie pusvalandį (nors tikslus kepimo laikas priklauso nuo obuolių rūšies ir jų prinokimo).


Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis