Moliūgų sriuba su vienu netikėtu ir labai skaniu ingredientu

Moliūgų nemėgau, visada stengiausi išsisukti nuo jo patiekalų. Nuėjus į parduotuvę netoli namų ir užmačius labai gražių moliūgų, rankos pačios tiesėsi nusipirkti vieną ir išvirti sriubą.

Šiandien pristatau jums šiek tiek kitokią moliūgų sriubą - su kriaušėmis ir vanile. Receptas rastas knygoje „Gyvenimas, pagamintas namuose“. Sriuba šiek tiek keista pagal mano skonio supratimą. Ji labai švelni, saldi, juntama vanilė. Išbandykite.


Reikia:


1 kg moliūgo,


2 kriaušių,


150 ml grietinėlės,


1 litro sultinio (naudojau daržovių),


1 svogūno,


1 morkos,


1 vanilės ankšties,


aliejaus daržovių pakepinimui,


žiupsnelio druskos.


Asmeninio albumo nuotr.


Gaminimas:


Moliūgą nulupame, išpjauname sėklas. Kriaušes nulupame, išpjauname sėklalizdžius. Moliūgą ir kriaušes supjaustome kubeliais. Svogūną susmulkiname kubeliais, o morką - sutarkuojame.


Dedame į įkaitintą keptuvę su aliejumi visas daržoves ir kriaušes, kepiname kelias minutes, kol daržovės suminkštės, o svogūnai taps skaidrūs.


Sudedame keptuvės turinį į puodą ir užpilame sultiniu. Verdame, kol moliūgas taps minkštas, užtruksite apie 30 min. (priklauso nuo moliūgo kubelių dydžio).


Kai sriuba baigs virti, sutriname viską trintuvu iki norimo tirštumo. Uždedame atgal puodą ant viryklės ir ant silpnos ugnies dar paverdame kelias minutes.


Į prikaistuvį supilame grietinėlę, sudedame vanilės ankštį su išskobtomis sėklytėmis ir pakaitiname maišydami, bet neužviriname.


Kai pasklis vanilės kvapas, nukeliame prikaistuvį nuo ugnies, išimame vanilės ankštį ir grietinėlę supilame į sriubą. Išmaišome. Įberiame druskos, išmaišome ir skanaujame.


Asmeninio albumo nuotr.


Šaltinis: http://samciouzrasai.blogspot.com/

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis