Labai skanus, purus ir minkštas varškės keksas

(5)

Tinklaraštininkės Renatos iš Mamukynas.lt išbandytas purus varškės keksas.

Keksui reikėjo:


400 gramų varškės;

5 kiaušinių;

400 gramų miltų;

300 gramų cukraus

250 gramų sviesto

3 a.š. kepimo miltelių

saujos razinų.


Gaminimas:


Išlydžiau sviestą, palaukiau, kol šiek tiek atvės ir išsukau su cukrumi.


Įmušiau kiaušinius, sudėjau varškę ir viską gerai išmaišiau su elektriniu plakikliu.


Subėriau persijotus miltus su kepimo milteliais ir dar kartą viską išmaišiau, bet jau su mediniu šaukštu.


Galiausiai įmaišiau saują razinų.


Kepimo formą ištepiau sviestu, sukrėčiau tešlą ir kepiau 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 min.


Kol kas tai pats skaniausias kada nors keptas keksas.


Mamukynas.lt


Skanaus!

Renata

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis