Idėja pusryčiams ir vakarienei: blynai su grikiais, varške ir obuoliais

Kas mėgsta grikius, turbūt žino, kad grikių ir varškės derinys gana populiarus ir tikrai labai dera.

Kaip galima pasigaminti skanų grikių-varškės apkepą, taip labai puikiai galima išsikepti ir grikių-varškės blynelių. Gali būti tik šie du pagrindiniai ingredientai, o galima dar juos paskaninti obuoliais ir riešutais. Pabandykit!


Miltus galima dėti į tešlą (kaip pastarajame recepte), tačiau galima jų nedėti visai, o blynus tiesiog apvolioti miltuose - tuomet šaukštą tešlos dedame į miltuotą lėkštę ir blyną atsargiai apvoliojam, kadangi tešla bus lipni (įrašo gale yra nuorodą į video, kur pamatysite, kaip galima apvolioti). Miltai išsaugos tvirtumą, bet patys blynai viduje liks labai minkšti.


Reikės:


1 stiklinės virtų grikių;

100 g varškės;

1 kiaušinio;

2 v.š. su kaupu miltų;

50 ml šilto pieno;

1 a.š. cukraus;

žiupsnelio druskos;

1 obuolio, tarkuoto burokine tarka;

50 g smulkintų graikinių riešutų (nebūtina.)

Varškę išmaišome su kiaušiniu ir cukrumi. Tada pilam pieną, įberiam druskos, sudedam tarkuotą obuolį, grikius ir gerai išsukame. Galiausiai sudedame miltus ir vėl išmaišome (arba apvoliojam miltuose).


Asmeninio albumo nuotr.


Įkaitiname keptuvę ir šaukštu išdėliojame nelabai didelius blynelius. Po kelių minučių atsargiai apverčiame ir baigiame kepti. Atsargiai išimame ir iš keptuvės, kad išlaikytų savo formą.



Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis