Minkštas ir labai skanus rabarbarų pyragas

Jeigu ne dabar, kada gi daugiau bus proga paskanauti tokio smagiai rūgštelėjusio pyrago.

Reikės:

3-4 rabarbarų (1 ir 1/2 puodelio), supjaustytų gabaliukais;

3 v.š cukraus;

150 g sviesto, kamb. temperatūros;

100 g cukraus;

2 kiaušinių, kamb. temperatūros;

1 a.š. vanilės ekstrakto;

190 g (1 ir 1/2 puodelio) miltų;

1/2 a.š. druskos;

1 a.š. kepimo miltelių;

125 ml (1/2 puodelio) pasukų arba jogurto.

Viršui:

70 g sviesto, kamb. temperatūros;

65 g (1/2 puodelio) miltų;

100 g cukraus;

1 a.š. cinamono.

Pirmiausia nulupame rabarbarus, juos supjaustome nedideliais gabaliukais, užbarstome cukrumi ir atidedame.

Orkaitę įkaitiname iki 180 C.

Dideliame dubenyje minkštą sviestą gerai išsukame su cukrumi, tada įmušame kiaušinius, įpilame vanilės ekstrakto.

Kitame inde sumaišome miltus, druską ir kepimo miltelius. Sausą mišinį beriame į kiaušinių masę, kartu po truputį pildami ir pasukas/jogurtą. Nepersistengdami viską išmaišome. Galiausiai į tešlą įmaišome ir paruoštus rabarbarus.

Tešlą sukrečiame į kepimo popieriumi padengtą kepimo formą.

Pyrago viršui skirtus produktus sudedame į dubenį, juos rankomis pamaigome, kol visa tai supanašės į trupinius ir paskirstome juos ant pyrago tešlos.

Kepame pyragą apie 45 minutes arba kol vidurys bus iškepęs.

Kepimo temperatūra: 180 C.
Kepimo laikas: 45 min.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis