SVEIKA ir GARDU: blynai be miltų

Galiu pasakyti, kad šių blynelių skonis mane maloniai nustebino.

Rodos, visiškai skirtingi ingredientai sudaro subalansuotą gero skonio visumą. Gaminant šiuo blynus labai patogu naudoti trintuvą ar kokteilinę, nes daugelį ingredientų čia reikės stipriai susmulkinti. Tad jeigu tam skirtą prietaisą turite - blynų tešlą pagaminsite pakankamai greitai ir nesudėtingai. Baltų miltų net nepasigesite.


2-3 porcijoms reikės:


1 ir 1/4 stiklinės (~110 g) avižinių dribsnių;

2 v.š. linų sėklų;

žiupsnelio druskos;

1 a.š. cinamono;

1 a.š. vanilės ekstrakto;

1 a.š. kepimo miltelių;

2 v.š cukraus;

1 obuolio;

1 stiklinės špinatų;

3/4 (~180 ml) stiklinės pieno (tinka ir augalinis);

1/4 (~60 ml) stiklinės jogurto;

1 kiaušinio.


Gaminimas:


Trinam špinatus ir obuolį.


Avižinius dribsnius ir linų sėklas susmulkinam iki miltų birumo.


Įberiame druskos, cinamono, vanilės ekstrakto, kepimo miltelių, cukraus ir viską gerai išmaišome arba dar kartą sutriname. Atidedame.


Obuolį supjaustome gabaliukais, šalia paplėšome (jei lapeliai smulkūs, plėšyti nebūtina) špinatus ir viską vėlgi sutriname trintuvu iki vientisos masės. Į šią masę supilame pieną ir jogurtą, gerai išmaišome.


Asmeninis albumas


Į sutrintus avižinius dribsnius įdedame išplaktą kiaušinį, pilame špinatų-obuolio masę, išmaišome.

Blynų tešla paruošta!


Kepame įkaitintoje keptuvėje su trupučiu aliejaus ar sviesto iš abiejų pusių, kol gražiai paruduos.

Asmeninis albumas

Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis