Minkštas, purus ir labai skanus uogų pyragas

Kaip aš mėgstu pyragus iš paprastų ingredientų, kuriuos galima pagaminti labai spontaniškai, tarkim, sužinojus, kad už valandos turėsi svečių!


Pyragas yra minkštutis ir sotus, be to, puikus man tuo, kad labai dažnai jo galiu "griebtis", kai turiu kažkokių uogų likutį, ypač tokių, kurias vienas pabodo valgyti arba tiesiog nesinori (kaip kad dažnai būna su raudonaisiais serbentais).

Jį tinka kepti tiek su įvairiais serbentais, tiek su mėlynėmis, avietėmis ar vyšniomis. Be to, tai ir puikus būdas panaudoti ir šaldytuve užsistovėjusią grietinę. O ji pyragui suteikia tookio minkštumo...

Dėl receptūros – kartais iš tiesų viską paprasčiau matuoti ne gramais, o tiesiog stiklinėmis - jeigu turite bent dvi vienodo dydžio stiklines ar puodelius (sausiems ir šlapiems produktam).


Pyragui reikės (25-26 cm skersmens kepimo formai):


3 kiaušinių;

1/2-1 stiklinės cukraus (jei nemėgstat labai saldžiai, užteks pusės stiklinės. Dar priklauso, kokias uogas naudosite, pvz., raudoniesiems serbentams galite dėti ir visą stiklinę);

vanilės ekstrakto, druskos;

1 stiklinės grietinės;

1/3 stiklinės (60-70 ml) aliejaus;

~1,5 stiklinės miltų;

1 a.š. kepimo miltelių;

300-500 g uogų (šviežių ar šaldytų, maždaug 1.5-2 stiklinės), labai tinka juodieji ar raudonieji serbentai ar kitos mėgstamos uogos;

1 v.š. krakmolo.


Gaminimo eiga:


Dubenyje išplakame kiaušinius su cukrumi, įberiame druskos, vanilės, sudedame grietinę, pilame aliejų, dar kartą viską išplakame.


Išsijojame į tešlą miltus su kepimo milteliais (labai patogu per sietelį, jei turite, didesnį, ir ten iškart sumaišykite miltus su kepimo milteliais besijodami).


Iš pradžių sudėkite 1,5 stiklinės miltų ir žiūrėkite tirštumą - tešla turi gautis sunkiai nuo šaukšto drimbanti.


Visų miltų gali ir neprireikti, nes labai priklauso ir nuo naudojamos grietinės tirštumo. Iš pernelyg tirštos tešlos iškeps sausesnis pyragas.


Uogas sudedame į atskirą dubenėlį ir atsargiai išmaišome su krakmolu (taip jos tolygiau pasiskirstys tešloje).

Kepimo formą ištepame aliejumi ar padengiame kepimo popieriumi ir sukrečiame pusę tešlos, išlyginame ir išdėliojame pusę uogų. Tada pabaigiame sudėti visą tešlą ir ant viršaus pamėtome likusias uogas. Šauname į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame 40-50 min.


Asmeninis albumas


Kepimo temperatūra: 180 C

Kepimo laikas: 40-50 min

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis