Žuvų kukulaičiai vaikams

Organizmo atsparumą stiprina ne tik grūdinimo procedūros, vitaminai ir vaistai, bet ir maistas. Žuvis yra vertingas maisto produktas, kurį ne visi vaikai mėgsta, ne visos mamos jiems siūlo ir ne visada pavyksta skaniai pagaminti. Jūsų dėmesiui – receptas, kuris skirtas mažiausiems, pirmą gimtadienį atšventusiems valgytojams.

Žuvų kukulaičiai 

 

Reikia:


* gabaliuko lašišos filė;


* kiaušinio;


* šaukšto džiūvėsėlių;


* miltų kukulaičiams pavolioti;


* žalumynų;


* smulkintų krapų;


* šaukšto grietinės;


* žiupsnelio druskos ir baltųjų pipirų;


* citrinos sulčių.

 

Lašišos filė gerai nuplaukite ir patikrinkite, ar nėra likusių kaulų. Nusausinkite, sutrinkite į vientisą masę (galima virtuvės kombainu). Įdėkite į dubenėlį, įmuškite kiaušinio trynį, suberkite džiūvėsėlius ir suplaktus kiaušinio baltymus. Paskaninkite trupučiu citrinos sulčių, druska ir pipirais. Išmaišykite. Delnus suvilgykite vandenyje ir suformuokite graikinio riešuto dydžio kukulaičius. Apvoliokite miltuose.


Puode išvirkite daržovių sultinį, įdėkite kukulaičius, įberkite krapų. Virkite ant mažos ugnies 10-12 min. Pabaigoje įpilkite grietinės, išmaišykite. Galite patiekti su mėgstamų kruopų koše ir daržovėmis.


Kokias žuvis valgyti sveika?


Vertingiausios yra riebios jūrų žuvys, pavyzdžiui, tunas, lašiša. Jose yra nesočiųjų riebiųjų rūgščių omega-3. Šios rūgštys užtikrina gerą nervų sistemos raidą, tinkamą regą, taip pat saugo kvėpavimo takus nuo užkrečiamųjų ligų. Be to, žuvyje yra jodo, o kai jo trūksta, vaikai sunkiau mokosi ir lėčiau auga.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis