Minkšti ir skanūs cukinijų varškėčiai

Cukinija yra puiki daržovė, nes yra neutralaus skonio, tad tinka praturtinti praktiškai bet kokį patiekalą: nuo mėsos iki saldžių kepinių. Tą aš ir darau jų sezono metu.

Svarbiausia taisyklė yra tarkuotą cukiniją pabarsčius druska po 10-15 min. ją nusunkti. Druska padeda išskirti sultis iš cukinijos, kad patiekalas nuo cukinijos nepasidarytų vandeningas.


Varškėčiai gaunasi labai minkšti ir skanūs. Svarbu nepadauginti miltų į tešlą – geriau po to miltais apvolioti iš išorės, taip jie liks minkštesni viduje.


Reikės (3-4 porcijoms):


~350 g burokine tarka sutarkuotos nenusunktos cukinijos (nusunkus lieka ~250 g);


žiupsnelio druskos;


2 kiaušinių;


250 g varškės (skaniau riebesnė, saldaus pieno);


~2 v.š. grietinės;


~1 stiklinės speltos miltų;


miltų apvoliojimui.


Sukaramele.blogspot.com


Pirmiausia pasiruošiam cukiniją: sutarkuojam ją burokine tarka, įberiame žiupsnį druskos ir atidedam 10 minučių.

Tuo metu į dubenį įmušam 2 kiaušinius, išplakam, sudedam varškę, ištrinam (man patogu tai daryti su bulvių grūstuve). Tada sudedam gerai nusunktą cukiniją, grietinę ir išmaišom. Galiausiai pilam miltus. Kiek jų reikės, labai priklauso nuo cukinijose likusios drėgmės, varškės riebumo, bet dedam daugmaž stiklinę (~130 g). Masė turi likti lipni, bet jau išlaikyti formą. 


Įsipilam miltų į atskirą lėkštę. Drėgnom rankom formuojam iš varškės masės kamuoliukus, apvoliojam juos miltuose ir ten pat išplojam. Atsargiai perdedam į paruoštą (geriausia išklotą kepimo popieriumi) kepimo skardą. Taip sudedam visus. Miltuose reikia gerai apvolioti, bet pertekliaus neturėtų likti - tik tiek, kad visas varškėtis pasidengtų plonu sluoksniu. Tai tikrai nebus pats švariausias darbas, bet atsipirks skoniu ir minkštumu!


Kepam orkaitėje iki 200 laipsnių apie 30 min arba kol gražiai paruduos.


Skanaujam su grietine arba, jei norisi, saldesniu padažu (mums patinka grietinė+uogienė+pjaustytas bananas).


Šaltinis

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis