Apkepas su cukinija

Cukinijų derlius paprastai būna gausus ir šeimininkėms tenka pasukti galvas, kokį patiekalą iš jų pagaminti. Šiandien jūsų dėmesiui siūlome apkepo su cukinijomis receptą.

Reikia:


350 g maltos veršienos;


2 nedidelių cukinijų;


4 bulvių;


svogūno;


1,5 stiklinės trintų pomidorų;


druskos;


2 skiltelių česnako;


2 šaukštų sviesto;


šaukšto miltų;


šaukšto trinto lydyto sūrio;


2 šaukštų aliejaus.


Gaminimas:


Keptuvėje pakepinkite smulkintus svogūnus ir mėsą. Įdėkite pomidorus, prieskonius pagal skonį ir česnaką. Troškinkite 5 minutes.


Supjaustytas griežinėliais bulves pavirkite 5 minutes ir nusunkite. Cukiniją supjaustykite griežinėliais. Atsparų ugniai indą ištepkite aliejumi ir sudėkite mėsą, bulves ir cukiniją.


Paruoškite padažą: ištirpinkite sviestą, nuolatos maišydama įpilkite miltų, vėliau pieną ir druską. Kaitinkite maišydama tol, kol padažas sutirštės. Užpilkite juo patiekalą ir įšaukite į orkaitę. Kepkite 45 min. 180º C temperatūroje.


Iškeptą apkepą apibarstykite trintu lydytu sūriu.


Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis