Burnoje tirpstantys keksiukai su bananais ir spanguolėmis

Keksiukai sotūs, todėl puikiai tinka išvykoms prie karštos arbatos puodelio ar vaikų piknikui, nes yra su nedideliu kiekiu cukraus. Dalį jo pakeičia bananai, bet keksiukai yra vis tiek saldžiai skanūs. Galima naudoti spelta miltus. Bananai apsunkina tešlą, tad jei norite purių keksiukų, ieškokite kito recepto.

Bananiniams keksiukams su spanguolėmis reikia:


2 kiaušinių;


80-100 g (iki 1/2 puodelio) cukraus;


2 bananų;


1 puodelio (~240 ml) jogurto;


1/4 puodelio (50 g) aliejaus;


1 a.š. vanilės ekstrakto;


250 g (2 puodelių) miltų;


2 a.š. kepimo miltelių;


žiupsnelio druskos;


1 puodelio spanguolių.


Keksiukai su bananais ir spanguolėmis
Keksiukai su bananais ir spanguolėmis
Sukaramele.blogspot.com


Orkaitę įkaitiname iki 200 C. Dubenyje išplakam kiaušinius, suberiam cukrų, sudedam sutrintus bananus, pilam jogurtą, aliejų, vanilės ekstraktą. Atskirai miltus išmaišome su kepimo milteliais, druska ir lengvai įmaišome į skystą tešlą. Supilame spanguoles ir atsargiai išmaišome, kad šios nesusitrintų. Tešlą paskirstome į keksiukų formeles. Kepame 20-25 min.


Kepimo temperatūra: 200 C.

Kepimo laikas: 20-25 min 


Skanaus! 

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis