Trupininis pyragas su varške – per 10 minučių

Trupininis pyragas su varške – šis receptas niekuo neprastesnis už kitus trupininių pyragų receptus.

Anaiptol, jis greitai ir paprastai pagaminamas (jokių šaldymų ir pan), taip pat naudojamas minimalus kiekis kiaušinių, labai paprastas įdaras, be jokių krakmolų. Pyragas gaunasi pakankami minkštas, ne per daug trapus - iš tiesų man tokie ir patinka labiau.


Reikės (22-23 cm skersmens formai):


280 g miltų;


3 v.š. cukraus (~50 g);


žiupsnelio druskos;


1 a.š. kepimo miltelių;


200 g šalto sviesto.


Įdarui:


400 g varškės;


1 kiaušinio;


3 v.š. cukraus;


4 v.š. grietinės.


Gaminimas:


Dubenyje išmaišome miltus, druską, cukrų ir kepimo miltelius. Burokine tarka įtarkuojame sviestą ir viską rankomis išmaišome, kol nebeliks sausų miltų, o trupiniai pradės sudaryti sulimpančius gumuliukus (bet jų daryti nereikia, trupiniai turi būti smulkūs).


Varškės įdarui į varškę įmušame kiaušinį, sudedame cukrų, grietinę, išmaišome ir galiausiai išsukame su trintuvu.


Sukaramele.blogspot.com


Kepimo formą padengiame kepimo popieriumi (arba tiesiog ištepame aliejumi), pagrindą padengiam maždaug 2/3 tešlos ir viską prispaudžiame rankomis, kad būtų lygus pagrindas. Ant viršaus paskleidžiame varškės įdarą ir galiausiai užbarstome likusius trupinius, kad uždengtų varškę. Šauname į iki 200 laipsnių įkaitiną orkaitę 30-35 min.

Pyragui iškepus reiktų leisti jam atvėsti, kad sutvirtėtų, o dar skanesnis bus šaltas.


Kepimo temperatūra: 200 C

Kepimo laikas: 30-35 min


šaltinis: http://sukaramele.blogspot.com/

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis