Anaiptol, jis greitai ir paprastai pagaminamas (jokių šaldymų ir pan), taip pat naudojamas minimalus kiekis kiaušinių, labai paprastas įdaras, be jokių krakmolų. Pyragas gaunasi pakankami minkštas, ne per daug trapus - iš tiesų man tokie ir patinka labiau.
Reikės (22-23 cm skersmens formai):
280 g miltų;
3 v.š. cukraus (~50 g);
žiupsnelio druskos;
1 a.š. kepimo miltelių;
200 g šalto sviesto.
Įdarui:
400 g varškės;
1 kiaušinio;
3 v.š. cukraus;
4 v.š. grietinės.
Gaminimas:
Dubenyje išmaišome miltus, druską, cukrų ir kepimo miltelius. Burokine tarka įtarkuojame sviestą ir viską rankomis išmaišome, kol nebeliks sausų miltų, o trupiniai pradės sudaryti sulimpančius gumuliukus (bet jų daryti nereikia, trupiniai turi būti smulkūs).
Varškės įdarui į varškę įmušame kiaušinį, sudedame cukrų, grietinę, išmaišome ir galiausiai išsukame su trintuvu.

Kepimo formą padengiame kepimo popieriumi (arba tiesiog ištepame aliejumi), pagrindą padengiam maždaug 2/3 tešlos ir viską prispaudžiame rankomis, kad būtų lygus pagrindas. Ant viršaus paskleidžiame varškės įdarą ir galiausiai užbarstome likusius trupinius, kad uždengtų varškę. Šauname į iki 200 laipsnių įkaitiną orkaitę 30-35 min.
Pyragui iškepus reiktų leisti jam atvėsti, kad sutvirtėtų, o dar skanesnis bus šaltas.
Kepimo temperatūra: 200 C
Kepimo laikas: 30-35 min
šaltinis: http://sukaramele.blogspot.com/