Tešlai pagaminti reikės:
200 g margarino;
3 kiaušinių;
1 stiklinės kefyro;
1 šaukštelio sodos, „nugesintos“ actu;
miltų tiek, kad tešla neliptų prie rankų.
Įdarui pagaminti reikės:
200 g varškės;
1 stiklinės cukraus;
pusės stiklines miltų;
100 g vandenyje išmirkytų razinų.
Gaminimas:
Viską kruopščiai išmaišykite. Užminkykite tešlą ir 1 val. palaikykite šaldytuve. Sumaišykite sudedamąsias įdaro dalis. Tešlą iškočiokite (turėtų būti maždaug 0,5 cm storio). Supjaustykite juostelėmis (plotis – 5 cm, ilgis – 10 cm), į vidų įdėkite įdaro, tešlą sulenkite ir gerai užspauskite kraštus. Kepkite gerai įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai parus.
Skanaus!