Ypatingasis morkų pyragas

Tai nesaldus morkų pyragas, kuris gali tikti šeimos pietų stalui arba maloniai nustebinti atėjusius svečius.

Papločiui:


150 g kambario temperatūros sviesto;


1,5–2 stiklinių miltų;


100 g tarkuoto fermentinio sūrio;


3 šaukštų šalto vandens.


Įdarui:


3 svogūnų;


6 morkų;


2–3 šaukštų aliejaus;


3 skiltelių česnako;


žiupsnelio druskos;


1,5 šaukštelio citrinų sulčių;


4–5 kiaušinių;


1 stiklinės pieno;


juodųjų pipirų;


100 g tarkuoto fermentinio sūrio;


200 g varškės sūrio.


Gaminimas:


Sumaišykite miltus, sūrį ir sviestą, kad pasidarytų vientisa masė. Įmaišykite, pildami plona srovele, vandenį, gerai suminkykite tešlą, išklokite ja pateptą formą ir palaikykite 10 min. šaltai. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 10 minučių.


Smulkiai supjaustykite svogūnus ir stambiai sutarkuokite morkas, viską pakepinkite aliejuje. Sudėkite traiškytus česnakus, druską, supilkite citrinų sultis. Išplakite kiaušinius, supilkite pieną ir prieskonius. Morkų įdaru padenkite paplotį. Apipilkite kiaušinių maišiniu ir ant viršaus ištrupinkite varškės sūrį, pabarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu. Kepkite 200 laipsnių orkaitės apatinėje dalyje apie 30 minučių. 

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis