Garsiesiems vištienos kepsneliams, vadinamiesiems „chicken nugets“ tikriausiai nerastume abejingų vaikų ir tėvelių. Juos mėgsta visi.
Ko mums reikia?
Vištienos filė;
1-2 vištos kiaušinių (tinka ir putpelės);
šiek tiek druskos, pipirų, česnako miltelių (nebūtinai);
miltų;
džiūvėsėlių.
Paruošimas:
Supjaustome vištieną nedideliais gabaliukais (įprastų „nugetsų“ dydžio). Pasiruošiame tris indus.
Į vieną indą dedame miltus, druskos, tiems, kurie mėgsta aštriau, tinka pipirai, česnako milteliai. Galima dėti tik miltų ir druskos, bet jeigu norime panašesnio skonio į tikruosius „nugets“, reiktų dėti ne vien druskos.
Antrame indelyje išplakame 1-2 kiaušinius (priklausomai, kiek darysite vištienos gabaliukų, galite iš pradžių tik vieną suplakti, jeigu truks – dar vieną kiaušinį pridėsite).
Į trečią indą dedame džiūvėsėlius.
Imame vištienos gabaliuką, pirmiausiai pavoliojame miltuose, tada dedame į kiaušinio plaikinį, o galiausiai – į džiūvėsėlius.
Kepame kepsniukus orkaitėje apie 30 min. 180 laipsnių temperatūroje. Štai viskas – sveikesni ir skanūs vištienos gabaliukai, tinkantys visai šeimai, pagaminti.
Skanaus!
Šaltinis: https://www.babyblog.lt/