Ypatingo skonio įdaryta cukinija

Tinklaraštyje „Zuikio receptai“ galima rasti daug receptų kūdikiams ir mažiems vaikams. Šįkart tinklaraščio autorė su TavoVaikas.lt portalo skaitytojais dalijasi įdarytos cukinijos receptu. Ši įdaryta cukinija puikiai tinka ir vaikams.

Rugpjūčio mėnesį daržovių karaliene drąsiai galima įvardyti Ponią Cukiniją. Ji gausi vitaminų C, B1, B2, E, natrio, kalio, vario, magnio, kalcio, geležies, cinko, fosforo, pasižymi nedideliu cukraus kiekiu, dažnai vartojama turint skrandžio ir žarnyno problemų. Iš šios universalios daržovės galima paruošti įvairiausių patiekalų: užkandžių, sriubų, salotų ar net pyragų?.


Šį kartą – vištiena ir ryžiais įdaryta cukinija. Minkšta, orkaitėje troškinta cukinija puikiai tiks ir jau metukus turinčiam mažyliui.?


?2 porcijoms reikės:


?1 vidutinės cukinijos;


?200-300 g vištienos;


?1 sutarkuotos morkos;


?5 šaukštų žirnelių;


?40-50 g nevirtų ryžių;


?50 g sviesto;


?druskos, pipirų;


?1 a. š. saldžiosios paprikos;


?kitų mėgstamų prieskonių;


?sūrio (nebūtina).


Gaminimas:


Išverdame ryžius (galima iki galo neišvirti, nes juos dar troškinsime su cukinija orkaitėje). Cukiniją nulupame, perpjauname pusiau ir išskobiame sėklas. Keptuvėje ištirpiname sviestą, į jį įdedame druskos, saldžiosios paprikos, išmaišome. Ištirpusiu sviestu ištepame cukiniją iš visų pusių.


Įdaryta cukinija
Įdaryta cukinija
Tinklaraštis ZUIKIO RECEPTAI


Vištieną supjaustome mažais gabaliukais ir patroškiname keptuvėje su likusiu pagardintu sviestu. Sudedame morkas ir dar patroškiname. Baigus troškinti vištieną, ją sumaišome su virtais ryžiais, žirneliais, viską pagardiname druska, mėgiamais prieskoniais. Gautą masę gausiai sudedame į paruoštas cukinijas. Kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 minučių. Jei norime prieš kepimo pabaigą uždedame sūrio.


Šaltinis:

„Zuikio receptai“

FB paskyra

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis