Idėja savaitgaliui: salierų ir kukurūzų sriuba

Šiandien mūsų receptų skiltyje svečiuojasi tinklaraštis „Zuikio receptai“ ir jų išbandytas salierų bei kukurūzų sriubos receptas.

Arba sriubą mėgsti, arba ne. Ir nieko čia nepakeisi ir keisti neverta. Sriuba nei menkavertis patiekalas, nei būtinybė. Termiškai apdorojus daržoves naudingų medžiagų beveik nelieka. Viena svarbiausių medžiagų augančiam vaikui – baltymai, o sriuboje dažniausiai jų būna vos keli procentai. Žinoma, yra ir maistingų sriubų. Egzistuoja ir kita medalio pusė, jei žmogus serga virškinimo sistemos ligomis, turi jautresnę virškinimo sistemą, kokybiška sriuba yra vienas puikiausių patiekalų paįvairinti racioną. Taip pat besilaikantiems dietų, antsvorio problemų turintiems vaikams sriubą tinka valgyti pavakariams ar vakarienei, ji lengvai virškinama ir neapkrauna skrandžio.


Salierų ir kukurūzų sriuba


Reikės:


?1 indelio konservuotų kukurūzų;


?2 šaukštų sviesto;


?0,5 stiklinės pieno;


?2 stiklinių smulkiai supjaustytų salierų šaknų;


?1 svogūno;


?2 morkų;


?2 bulvių;


?1 česnako skiltelės;


?1-1,5 litro vandens (pagal poreikį);


?vištienos ar kitokio sultinio;


?druskos, pipirų pagal skonį (jei sultinį perkate parduotuvėje, tikriausiai jų neprireiks).


Nuplaukite, nulupkite ir kubeliais supjaustykite bulves bei morkas ir sudėkite į sultiniu gardintą verdantį vandenį. Virkite, kol daržovės suminkštės. Sudėkite konservuotus kukurūzus ir tuo tarpu svieste apkepkite pjaustytus salierus, svogūnus ir česnaką, supilkite į sriubą ir pavirkite dar kelias minutes. Įpilkite pieno ir pavirkite dar minutę.


Salierų ir kukurūzų sriuba
Salierų ir kukurūzų sriuba
Tinklaraštis ZUIKIO RECEPTAI


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis