Varškės apkepas kitaip

Šis varškės apkepas nereikalauja daug darbo, o jo ruošimui galite panaudoti ne tik manų kruopas, tačiau ir smulkius makaronus, ryžius, grikius, net avižų kruopas.

Reikės:

- 200 g varškės;

- 1/2 stiklinės pieno;

- 2-3 šaukštų manų (arba kitų) kruopų;

- 1 kiaušinio;

- žiupsnelio druskos;

- lašiuko alyvuogių aliejaus;

- šiek tiek kepimo miltelių - ant arbatinio šaukštelio galo;

- taip pat gabaliuko sviesto ir žiupsnelio džiūvėsėlių kepimo formai pabarstyti.


Piene išbrinkinkite manus arba kitas kruopas - tinka avižų, grikių, smulkūs makaronai, netgi sorų kruopos.

Varškę krėskite į dubenį, įmuškite kiaušinį, supilkite išbrinkintas kruopas, užberkite žiupsnelį druskos ir trinkite viską iki vientisos masės. Kad apkepas išeitų purus, stenkitės gerai sutrinti masę - varškės grūdelių neturėtų matytis. Į masę berkite kepimo miltelius, pilkite lašiuką alyvuogių aliejaus ir išmaišykite šaukštu.


Apkepą galite pagardinti pjaustytų bananu, obuolių griežinėliais, įmesti kelias tamsias uogas ar išbrinkintų razinų saują.

Jei matysite, kad tešla skystoka, galite įberti šiek tiek miltų.


Patarimas: vaikams labai patinka maži dalykai, tad ir šį apkepą patariame kepti ne vienoje skardoje, o keksiukų ar kitokiose pyragaičių formelėse - ir iškeps greičiau, ir kur kas įdomiau!


Paruošto apkepo paviršių pabarstykite džiūvėsėliais ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių. Jei kepsite formelėse - užteks ir pusvalanduko.


Skanaus!



Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis