Naminis majonezas: galima pasigaminti patiems, tik reikia žinoti esminę taisyklę

Parodykite mums vaiką, kuris nemėgsta nesveikų dalykų! Majonezas yra vienas iš jų. Tačiau jei pažiūrėtume į parduotuvėje esančių majonezų sudėtį, jo tikrai nenorėtume duoti savo vaikams, o ir patys neragautume. Pabandykite majonezą pasidaryti patys.

Norint paruošti vidutinio dydžio (400-450 g) majonezo indelį, jums reikės:


- 2 didelių arba 3 mažų kiaušinių trynių;

- arbatinio šaukštelio Dižono garstyčių;

- arbatinio šaukštelio citrinų sulčių;

- apie 200 ml alyvuogių aliejaus;

- apie 200 ml rapsų aliejaus;

- šaukštelio jūros druskos;

- žiupsnelio maltų baltųjų pipirų.


Atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių, supilkite pastaruosius į indą ir palikite, kad sušiltų iki kambario temperatūros. Vėliau įstatykite dubenį į platesnį, pripildytą karšto vandens. Trynius palengva sukite mediniu šaukštu, kol jie sušils - patikrinkite pirštu, nes labai svarbu, kad tryniai būtų šilti. Tuomet į dubenį dėkite garstyčias, pilkite citrinų sultis ir vėl sukite mentele, o vėliau - elektriniu plaktuvu.


SVARBU plakti taip, kad dubuo nejudėtų, pvz., po dubeniu patyrusios majonezo gamintojos tiesia rankšluostuką arba prašo sutuoktinio pagalbos.


Sumaišykite alyvuogių ir rapsų aliejų. Plona srovele labai lėtai pilkite į dubenį, nenustodami plakti. O pabaigoje naminį majonezą pagardinkite druska ir pipirais.


Šis majonezas tinka ir prie kiaušinių, ir prie sumuštinių, arba kaip salotų pagardas.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis