5 avižų košių receptai KITAP

Avižų košė - kuo puikiausias patiekalas pusryčiams. Ji aprūpina vaiko organizmą energija bei reikalingomis medžiagomis, esančiomis avižose (žinoma, patartina naudoti „tikras" avižas, o ne greito paruošimo jų dribsnius).

Tačiau jeigu kasdien šeimai siūlysite avižų košės, ji greitai nusibos. Todėl paruošėme jums 5 avižų košių receptus, kurie pagardinti tam tikrais priedais.

Avižų košė su moliūgu

Reikia:

3 šaukštai avižų dribsnių;

0,5 stiklinės vandens;

0,5 stiklinės pieno;

70 gramų moliūgo;

1 obuolys;

sauja razinų

1 arbatinis šaukštelis alyvuogių aliejaus;

2 šaukštai medaus;

imbiero ir cinamono (jeigu mėgstate, bet galite ir nedėti).

Gaminimas:

Pieną su vandeniu sumaišyti ir užvirti. Sudėti tarkuotą moliūgą ir pavirti 5 minutes ant mažos ugnies. Pridėti avižas ir virti, kol išvirs. Gautą masę sutrinti trintuvu ir ją sudėti vandenyje išmirkytas razinas, smulkiai supjaustytus obuolius, cinamoną, trintą imbierą, aliejų. Pabaigoje įdėti medaus.

Avižų košė su bananais ir migdolais

Reikia:

0,5 stiklinės avižų dribsnių;

1,5 stiklinės pieno;

0,5 stiklinės natūralaus jogurto be priedų;

2 arbatiniai šaukšteliai migdolų drožlių;

pusė didelio banano;

1 šaukštas mėlynių;

medaus (pagal skonį).

Gaminimas:

Piene išvirkite avižas. Gautą košę sudėkite į dubenėlius. Ant viršaus išdėliokite riekelėmis pjaustytus bananus ir migdolų drožles. Paberkite mėlynių uogų, užpilkite medumi bei jogurtu. Viskas, galima kviesti prie stalo valgytojus.

Avižų košė su marmeladiniais saldainiais

Reikia:

0,5 stiklinės avižų dribsnių;

1,5 stiklinės pieno;

5 arbatiniai šaukšteliai medaus;

druskos pagal skonį;

po 2 skirtingų spalvų marmeladinius saldainius.

Gaminimas:

Pasūdytame piene išvirti avižinius dribsnius. Išdėlioti į dubenėlius. Saldainius supjaustyti mažyčiais gabaliukais ir sudėti į šiek tiek ataušusią košę. Įsidėti medaus ir valgyti.

Šokoladinė avižinė košė

Reikia:

200 gramų pieno;

5 šaukštai avižų dribsnių;

1,5 šaukšto kakavos miltelių;

25 gramų juodo šokolado;

1 šaukšto cukraus;

1 šaukštelio vanilinio cukraus;

1 šaukštelio sezamo sėklų.

Gaminimas:

Užvirkite pieną su cukrumi, druska, vaniliniu cukrumi ir kakava. Pridėkite sutrupintą šokoladą ir gerai išmaišykite. Sudėkite avižinius dribsnius ir išvirkite košę. Išvirus košei, sudėkite į dubenėlius ir pabarstykite sezamo sėklų.

Avižinė košė su varške

Reikia:

0,5 stiklinės avižinių dribsnių;

0,5 stiklinės pieno;

3 šaukštelių cukraus;

200 gramų varškės;

2 šaukštų grietinėlės;

druskos pagal skonį.

Gaminimas:

Užvirkite pasūdytą pieną su 1 šaukšteliu cukraus. Suberkite avižinius dribsnius ir virkite ant lėtos ugnies. Kitame dubenyje varškę ištrinkite su cukrumi ir grietinėle iki vientisos masės. Dėkite avižų košę į dubenėlį, viduryje padarykite duobutę, į kurią sudėkite varškę. Dar galite paskaninti mėgstamomis uogomis arba razinomis, jei mėgstate.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis