Receptai: naminiai traškučiai, sveikesnė kebabo versija ir avoburgeris

Daugelis mamų patvirtins, kad vaikus lyg apkerėtus vilioja visoks nesveikas maistas. Ko nerekomenduoja sveikos mitybos specialistai, tas lyg tyčia traukia jūsų mažylius. Bulvių traškučiai, burgeriai, ką jau kalbėti apie visokiausius saldumynus! „Zuikio receptai“ siūlo mamytėms šiek tiek pagudrauti. Taigi, kaip nesveiką maistą paversti sveikesniu?


Naminiai bulvių traškučiai


REIKĖS

• 2 bulvių

• 2 v. š. alyvuogių aliejaus

•  Druskos, pipirų (ar kitų mėgstamų prieskonių)


Bulves nuskutame ir skustuku supjaustome labai plonomis riekelėmis. Jas dedame į šaltą vandenį porai valandų. Popieriniu rankšluosčiu nusausintas bulves ištepame alyvuogių aliejumi. Sudedame į kepimo popieriumi išklotą formą riekelė šalia riekelės ir kepame iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10–15 minučių. Vis patikrinkite, jog traškučiai neperkeptų. Iškepusius traškučius pagardiname druska ir pipirais.


Žurnalą TAVO VAIKAS pirkti internetu pigiau - tik 2.99 Eur/vietoj 3.99 Eur. Spausk NORIU!


Sveikesnė kebabo versija



Sveikesnė kebabo versija
Sveikesnė kebabo versija
Tinklaraštis ZUIKIO RECEPTAI



REIKĖS

• 4 pilno grūdo tortilijų

•  400 g virtos ir plėšytos vištienos

• 1 avokado

• 4 salotų lapų

• 1 agurko

•  1 didelės sutarkuotos morkos

•  Fermentinio ir kitų mėgstamų sūrių (pagal poreikį)  


Padažui:  100 g graikiško jogurto, česnako, druskos, pipirų  


Vištieną išverdame ir suplėšome. Pakepiname morkas ir sumaišome su vištiena, pagardiname mėgstamais prieskoniais. Susipjaustome agurką, avokadą. Susimaišome padažo ingredientus. Klojame tortilijos blynus, kuriuos vos vos patepame padažu. Ant kiekvieno blyno dedame po salotą, vištienos ir morkų mišinio, avokado, agurko, užpilame likusiu padažu ir pabarstome sūriais. Dedame į įkaitintą orkaitę ar grilinę ir pakepame tik tiek, jog sūris išsilydytų, o tortilijos blynas būtų šiltas.


Avoburgeris



Avoburgeris
Avoburgeris
Tinklaraštis ZUIKIO RECEPTAI



4 PORCIJOMS REIKĖS

• 4 prinokusių avokadų

•  400 g maltos kalakutienos krūtinėlės

• 30 g poro

• 1 morkos

• 5 v. š. pomidorų pastos

• 1 a. š. baziliko

• Citrinos sulčių

• 4 salotų lapų

• Druskos

• 4 lapelių čederio sūrio

• 1 svogūno

• 10–30 g vandens

• 1 v. š. klevų sirupo


Porą smulkiai supjaustome, morką sutarkuojame ir sudedame į dubenį su malta kalakutienos krūtinėle. Įdedame šaukštą pomidorų pastos, baziliko, druskos ir gerai rankomis išmaišome mėsą. Formuojame kotletukus ir kepame iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių (priklauso nuo orkaitės ir kotletukų dydžio).


Svogūną supjaustome pusžiedžiais ir sudedame į aliejumi pateptą ir įkaitintą keptuvę. Juos keletą minučių patroškiname, įdedame 4 v. š. pomidorų pastos, klevų sirupo, įpilame šiek tiek vandens ir maišydami minutę dar pakaitiname padažą. Avokadus nulupame, perpjauname pusiau, išimame kauliukus. Ištriname citrinos sultimis, kad nejuoduotų.


Sluoksniuojame avoburgerį: ant avokado puselės dedame salotos lapą, iškeptą mėsos kotletuką, čederio sūrio lapelį, užpilame padažo ir uždedame dar vieną avokado puselę. Jei norime, avokado viršūnėlę pabarstome šalavijo (angl. chia) sėklomis.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis