Gaminkite su vaikais: trys paprasti ir sveiki receptai

Lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ maisto gamybos ekspertė Brigita Baratinskaitė dalijasi trimis receptais, kurie patiks vaikams ir leis jiems prisidėti prie gaminimo proceso.

Ispaninių šalavijų sėklų pudingas


Jums reikės:


4 valgomųjų šaukštų ispaninių šalavijų sėklų;

300 ml mėgstamo pieno;

1 valgomojo šaukšto klevų sirupo;

Įvairių uogų, vaisių.


Į indelį, kurį galima uždaryti, suberkite visus ingredientus ir labai gerai išmaišykite. Leiskite porą minučių pastovėti ir išmaišykite dar kartelį. Indelį dėkite į šaldytuvą ir laikykite per naktį arba mažiausiai bent tris valandas. Prieš patiekdami, ant viršaus uždėkite uogų, vaisių – tinka viskas, ko tik turite namuose.


Burokėlių ir batatų traškučiai


Jums reikės:


2 žalių burokų;

5 batatų;

druskos;

alyvuogių;

aliejaus;


Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių. Daržoves nuplaukite, nuskuskite ir supjaustykite. Turėkite kantrybės – gabalėliai turi būti kuo plonesni. Jei turite namie specialią daržovių pjaustyklę – puiku, bet, jei neturite, tiks ir bulvių skustukas ar aštrus peilis. Stenkitės, kad griežinėliai būtų kuo vienodesnio storio.


„Daržoves išdėliokite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, apšlakstykite aliejumi ir apibarstykite druska. Kepkite apie valandą, kol gražiai paskrus ir susitrauks. Kepimo laiką tiksliai pasakyti sunku – orkaitės veikia skirtingai, o ir skirtingo storio gabalėliai kepa ilgiau arba trumpiau. Stebėkite situaciją, jei reikia, pavartykite. Ištraukę atvėsinkite ir - skanaus!“, – dalijasi B. Baratinskaitė.


Burokėlių ir batatų traškučiai
Burokėlių ir batatų traškučiai
Pranešimas spaudai


Vištienos ir šviežių daržovių iešmeliai


Jums reikės:


500 g vištienos filė;

žiupsnelio druskos;

žiupsnelio pipirų;

žiupsnelio šviežių;

arba džiovintų rozmarinų;

dviejų skiltelių česnako;

aliejaus kepti;

šviežių daržovių: įvairiaspalvių paprikų, agurkų, ryškių vyšninių pomidoriukų;

medinių iešmelių;

sausainių formelių.


Pirmiausia smulkiai supjaustykite vištienos filė, suberkite prieskonius, smulkintą česnaką, užpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus ir pamaišykite – tegul pasimarinuoja bent pusvalandį. Tuomet įkaitinkite keptuvę, įpilkite aliejaus ir kepkite apie dešimt minučių, kol abi pusės gražiai apskrus.


„Kol vištienos gabaliukai vėsta, imkitės daržovių – pagal formelių dydį supjaustykite taip, kad patogu būtų įspausti. Tuomet ant iešmelio suverkite vištieną ir daržoves skirtingomis spalvomis arba taip, kaip norisi. Skanaus!“ – priduria B. Baratinskaitė.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis