Pateikiame trumpą atmintinę, ko į šaldytuvą geriau nedėti:
- pomidorai, laikomi šaldytuve, praras skonį. Geriausia juos laikyti pintinėje ar dubenyje tiesiog ant stalo;
- šaldytuve pabuvusios bulvės gali tapti saldžios. Geriausiai jas laikyti popieriniame maiše vėsioje, ne per šaltoje vietoje;
- svogūnai, laikomi šaldytuve, suminkštės. Jiems laikyti geriausia vieta būtų sausa, vėsi ir toliau nuo bulvių, nes laikomos šalia šios daržovės gali pradėti gesti;
- jei norite, kad avokadai geriau ir greičiau sunoktų, jokiu būdu nedėkite jų į šaldytuvą. Pastarasis išlaikys avokadą ilgiau šviežią, bet jo nesunokins;
- česnakai, laikomi šaldytuve, pradės leisti daigus, taps guminiai;
- duona šaldytuve labai greitai džiūsta. Geriausia ją laikykite kambario temperatūroje (duoninėje) arba suvyniotą į popierių šaldiklyje (jei neketinate jos greitai suvalgyti);
- aliejų laikykite tamsioje vėsioje vietoje spintelėje arba šviesos nepraleidžiančiame bekvapiame inde. Šaldytuve jis ims kondensuotis, kietėti;
- medus šaldytuve gali pradėti kristalizuotis - jį geriausia laikykite kambario temperatūroje;
- šaltis lėtina bananų nokimą, jų žievė paruduoja, todėl ir jiems šaldytuve - ne vieta. Geriausia laikykite bananus spintelėje. Jei bananai labai suminkštėjo, dėkite juos į šaldiklį, vėliau galėsite pagaminti skanų kokteilį;
- šaldytuve nereikia laikyti ir virtų uogienių;
- jo neprikraukite ir tokiais vaisiais kaip ananasai, melionai, kivi, mango.
Nedėkite į šaldiklį:
- termiškai neapdorojamų daržovių, tokių kaip salotų lapai;
- didelį kiekį vandens turinčių daržovių (agurkų, svogūnų);
- pieno produktų - švieži jie žymiai skanesni;
- kiaušinių (šaldomų kiaušinių lukštai skilinėja).