10–12 keksiukų reikės:
100 g grikių miltų
100 g pilno grūdo miltų
100 g virtų burokų
100 g sviesto
80 g kakavos
3 kiaušinių
60 g juodojo šokolado
4 šaukštų medaus
½ a. š. kepimo miltelių
Žiupsnelio druskos
Glaistui:
70 g juodojo šokolado
1 a. š. kokosų aliejaus
Virtus burokėlius sutarkuojame smulkia tarka.
Sviestą ištirpiname su medumi. Kiaušinius išplakame ir sumaišome su pravėsusia medaus ir sviesto mase. Įmaišome burokėlius.
Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir kakava. Į kiaušinių, medaus, sviesto ir burokėlių masę įsijojame miltus su kepimo milteliais ir kakava.
Šokoladą stambiai supjaustome ir sudedame į klampią ir tirštą keksiukų masę.
Tešlą išpilstome į keksiukų formeles. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25 minutes.
Pravėsus keksiukams, ištirpiname šokoladą su kokosų aliejumi ir šiuo glaistu apliejame keksiukus.