Žaliasis lasis
Reikia:
Ryšulėlio citrininės melisos;
3 stiebų krapų;
1 apelsino;
250 gramų natūralaus jogurto;
200 ml pieno;
2 valgomųjų šaukštų klevų sirupo.
Žoleles nuplaukite, nuskabykite krapų lapelius nuo stiebo. Apelsiną nuplaukite ir išspauskite iš jo sultis. Sultis, jogurtą, pieną, žoleles labai gerai išplakite ir pagardinkite klevų sirupu. Pilstykite į stiklines ir skanaukite. Gerti iš karto, ilgai nelaikyti. Papuošti ant viršaus krapais.
TAIP PAT SKAITYKITE:
Kokie ledai yra sveikiausi? Naminių ledų receptai
5 nekepti pyragai ir tortai
Vynuogių naminis limonadas
Reikia:
2 citrinų;
5 pakelių plikomos arbatos, pavyzdžiui, obuolių skonio;
1 litro vynuogių sulčių;
1 valgomojo šaukšto agavų sirupo;
500 ml gazuoto mineralinio vandens.
Citrinas nuplaukite ir išspauskite jų sultis. Arbatos pakelius užpilkite litru verdančio vandens, palaikykite, kad pritrauktų, o tada - atvėsinkite. Viską sumaišykite, pagardinkite agavų sirupu ( jei jo neturite, tiks cukraus sirupas - cukrus, ištirpintas vandenyje). Skanaus.
Oranžinis kokteilis
Reikia:
300 ml šviežiai išspaustų apelsinų sulčių;
100 ml ananasų sulčių;
3 valgomųjų šaukštų mango sirupo;
200 ml pieno;
4 rutuliukų vanilinių ledų.
Apelsinų sultis, ananasų sultis, mango sirupą ir pieną įdėkite į kokteilinę ir išplakite. Išpilstykite gėrimą į stiklines, tada įdėkite į kiekvieną iš jų po rutuliuką vanilinių ledų.
Šalta arbata su imbieru
Reikia:
4 pakelių mėgstamos vaisinės arbatos (obuolių, citrinų, vyšnių);
1 gabaliuko imbiero (maždaug 4 cm);
2 valgomųjų šaukštų cukraus;
šiek tiek citrinos sulčių;
1 citrinos.
Nulupkite imbierą ir kartu su arbatos pakeliais užpilkite maždaug 1,5 l vandens kiekiu. Palikite 5 minutėms, pasaldinkite. Kai pritrauks ir atvės, nukoškite bei išpilstykite į stiklines. Į kiekvieną įspauskite citrinos sulčių. Citriną supjaustykite ir įmeskite po keletą gabalėlių į gėrimą.

Kokosinis pieniškas kokteilis
Reikia:
2 prinokusių bananų;
200 g ananaso (gali būti ir konservuoti);
250 ml kokosų pieno;
1 valgomojo šaukšto cukraus;
šiek tiek vanilinio cukraus;
cinamono pabarstymui.
Bananus nulupkite ir supjaustykite stambiais gabalais. Ananasus irgi (jei jie švieži, o ne konservuoti). Į plakiklį įdėkite visus vaisius, kokosų pieną, cukrų, vanilę ir suplakite. Supilstę į stiklines ant viršaus pabarstykite cinamono.
Braškių ir bananų kokteilis
Reikia:
200 g braškių (gali būti šviežios arba šaldytos);
1 prinokusio banano;
1 prinokusios kriaušės;
100 ml vynuogių sulčių.
Braškes nuplaukite, bananus ir kriaušes nulupkite, iš pastarųjų pašalinkite sėklas. Supjaustykite vaisius, sudėkite į plaktuvą, įpilkite sulčių ir viską išplakite. Jei kokteilis yra per tirštas, atitinkamai įpilkite daugiau sulčių.