Taip atradau naminių guminukų receptą, kuriuos galiu jai duoti be sąžinės graužaties.
REIKĖS:
200 ml apelsinų sulčių (tikrų, o ne koncentrato);
200 ml uogų (aš naudojau atšildytas braškes);
2 v. š. medaus;
5 v. š. želatinos.

GAMINIMAS:
Želatiną paruoškite, kaip rašoma ant pakuotės (tam naudokite dalį sulčių).
Į puodą pilkite sultis ir uogas, kaitinkite, kol masė užkais, o uogos suminkštės.
Įdėkite medaus, viską išmaišykite ir jau nuimkite nuo ugnies.
Pamažu maišant pilkite želatiną ir viską gerai išmaišykite (jei matote, kad želatina sunkiai tirpsta, masę dar šiek tiek pakaitinkite ant kaitros.
Guminukų masę su maistiniu smulkintuvu sutrinkite iki vientisos masės.
Pilkite į norimas formeles, palaukite, kol atvės, ir dėkite į šaldytuvą. Po kelių valandų guminukai jau bus pasiruošę keliauti į jūsų mažylių burnytes.

Saldų, tačiau sveiką, gyvenimą atrasti linkinčios,
Lieknos Bitės