Mokslo metų pradžiai: skanūs ir šventiškai dekoruoti keksiukai

Jei tortas gimtadienyje atlieka karaliaus vaidmenį, tai keksiukai yra vaišių karalaičiai. Ir neretai jie vaikų draugiškiau sutinkami nei svarbusis Jo Didenybė. Minkštučiai, gardūs ir tokie patogūs - pačiupai į ranką ir leki žaisti. O jeigu dar gražūs...

2 keksiukų dekoravimo idėjos

Obuolių pyragas, kuris visuomet pavyksta ir sulaukia pagyrų
Patiekalas iš varškės sūrio, kuris maloniai nustebins

Pirmoji idėja, įgyvendinama tikrai žaibiškai - guminukai! Dailiausiai atrodys iš guminukų suverti vėrinukai - tereikia dantų krapštukų ir įvairiaspalvių saldainėlių. Šiai idėjai rinkitės minkštesnius - kad lengvai suvertumėte, o vaikai dar lengviau nusivertų...

Alvilės Rimaitės nuotr.

Su antrąja idėja - smėliniais sausainukais - darbo daugiau. Tačiau sausainukus išsikepti galima iš anksto, prieš kelias dienas. Greitai paruošiami ir tiesiog tirpstantys burnoje...

Reikės:

125 g miltų,

60 g sviesto,

60 g cukraus,

1 kiaušinio trynio,

žiupsnelio druskos.

Alvilės Rimaitės nuotr.

Kambario temperatūros sviestą išsukame su cukrumi iki purios masės, dedame trynį, įberiame druską ir dar išsukame.

Miltus beriame į dubenį, padarome juose duobutę, į ją sukrečiame sviesto, trynio ir cukraus masę, sumaišome ir greitai išminkome. Dedame į šaldytuvą 1 valandai.

Įjungiame orkaitę, kad įkaistų iki 175 laipsnių.

Iškočiojame tešlą iki 0,6-1 cm (kad išeitų įsmeigti dantų krapštuką), išpjaustome sausainukus, atsargiai smeigiame dantų krapštukus bent iki vidurio sausainėlio, dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepame 8-12 minučių, kol gražiai pageltonuos.

Alvilės Rimaitės nuotr.

Šiai idėjai sausainukų formeles geriau rinktis mažesnes - aš net kelias nuo modilino rinkinio pasitelkiau į pagalbą ... Galima čia ir su raidelėmis ar skaičiukais ką sugalvoti... Dantų krapštukai neblogai smeigiasi ir į iškeptus dar šiltus sausainukus, tačiau užtikrinčiau bus, jei įsmeigsite prieš kepdami.

Alvilės Rimaitės nuotr.

Abi idėjas galite ir sumaišyti kartu, kaip aš padariau nuotraukoje viršuje. Žinoma, galima tiek guminukais, tiek sausainukais puošti neveriant jų ant krapštukų, tačiau tuomet 2 skanūs patiekalai su jaunomis cukinijomis
Skaniausias visų laikų varškės pyragas

Ir pačiai pabaigai - keksiukų, kantriai leidusių man juos badyti ir puošti receptas. Šį kartą seniau išbandytame citrininių keksiukų recepte, didelį kiekį sviesto, kuris man nelabai patiko, pakeičiau aliejumi. Rezultatas - nė kiek ne mažiau gardūs ir minkšti kepinukai. Tik į sijonėlius reikia tešlos pilti saikingai, nes jei viršiji, keksiukai taikosi išbėgti į šalis įgaudami keistas nosis. Bet vaikams taip gal net linksmiau?

12 keksiukų reikės:

90 ml pieno,

3 kiaušinių,

120 g cukraus,

200 g miltų,

75 ml neutralaus skonio aliejaus (aš naudojau rapsų),

2 šaukštų aguonų,

3 šaukštų kokoso drožlių,

3 šaukštų avižinių dribsnių,

2 šaukštelių kepimo miltelių,

1 citrinos žievelės.

Įjungiame orkaitę, kad įkaistų iki 170 laipsnių.

Smulkia tarka sutarkuojame citrinos žievelės geltonąją dalį.

Į vieną indą mušame kiaušinius, pilame pieną, aliejų, cukrų. Viską lengvai šakute paplakame, kad susimaišytų.

Į kitą indą persijojame miltus su kepimo milteliais, juos sumaišome su aguonomis, kokoso drožlėmis ir avižiniais dribsniais. Į šį mišinį pilame kiaušinių, pieno,cukraus ir aliejaus masę, įdedame tarkuotą citriną ir išmaišome.

Į keksiukų kepimo formą įtupdome keksiukų sijonėlius, prieš tai kiekvieną patepę riebalais. Į kiekvieną sijonėlį pilame po 2-2,5 šaukštus tešlos, tiek, kad iki sijonėlio viršaus liktų apie 1,5 cm.

Šauname į orkaitę ir kepame 20-25 min. Ar keksiukai iškepę, pasitikriname įbesdami medinį pagaliuką - ištraukus jis turi būti sausas.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis