Naikinam pomidorų derlių: gardžioji trinta sriuba

Pomidorai yra gėris. Daug pomidorų yra labai didelis gėris, reikalaujantis išmonės, ką su jais veikti.

Vieną vakarą prieš miegą mano vaikas sako: „Mamyte, šiandien mes valgėme pomidorus per pusryčius, per pietus ir vakarienę, ar galėsime rytoj nevalgyti pomidorų?“


Susiėmiau, bet po poros dienų išviriau šią labai gardžią pomidorinę sriubytę, sulapsėjo, net ausys krutėjo ir niekas nesiskundė, kad IR VĖL POMIDORAI.


Reikia:


1 kg pomidorų (arba 2 skardinės konservuotų smulkintų pomidorų);

2 morkų;

1 vidutinio dydžio ropinio svogūno (iš esmės tiks ir kitas, kokį turite);

2 salierų lapkočių;

2 česnako skiltelių;

druskos;

kelių šviežio baziliko lapelių (neturint šviežio, galima berti ir nešviežią, o koks yra po ranka ar spintelėj);

pipirų;

poros šaukštų grietinės.


Asmeninio albumo nuotr.


Sriuba gaminama taip:


Pirmiausia verdančiu vandeniu nuplikome pomidorus, nulupame odelę, išpjauname šakelę ir kažkiek pasmulkinę sumetame į puodą, įdedame druskos ir viską sutriname trintuvu (liaudiškai vadinamuoju „blenderiu“), tuomet uždedame ant ugnies ir pakaitiname iki virimo. Vietoj viso šito reikalo, kuris užima nemažai laiko ir yra gan nešvarus darbas, galima naudoti ir konservuotus smulkintus pomidorus. Tokiu atveju juos tereikia suberti į puodą ir atlikti tolimesnius žingsnius.


Kai pomidorai puode, susmulkintą svogūną ir morką apkepiname ant keptuvės, kol gražiai paauksuoja ir suminkštėja, suberiame viską į puodą pas pomidorus.


Salierų lapkočius susmulkiname ir dedame į puodą pas pomidorus ir kaičiam puodą. Pagal skonį įberiam druskos ir pipirų, gerai išmaišom. Sriubą verdam apie 15-20 minučių, tuomet suberiame smulkintą česnaką ir bazilikų lapelius, o tada gerai visas daržoves sutriname iki vientisos masės. Pateikiant pagardiname šaukšteliu grietinės (arba dideliu šaukštu, kad mažai burnytei nebūtų karšta).


Tiesą sakant pas mus visos sriubos gardinamos grietine, net tos, kurios šiaip negardinamos. Kad greičiau atvėstų, neretai dedami keli šaukštai grietinės ir tada kyla klausimas, ar sriubą su grietine valgom, ar grietinę su sriuba. Bet tik į sveikatą.


Skanaus ir jums ragaujant!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis