Plikytų sausainių tortas Nekeptas ir ypač skanus

Skanėstas, kuris pradžiugins šeimą net be ypatingos progos!

Tortui reikia:


- 400 g plikytų sausainių


- 2 indelių jogurtinės grietinės 10 proc. po 450 g.


- indelio kremo Rududu


- cukraus pagal skonį


- citrinos rūgšties


- 5 arbatinių šaukštelių želatinos 


- 1 želė pakelio (bet kokio skonio, šiuo atveju buvo persikų)


- kelių braškių papuošimui



Kaip gaminti?


Želatiną užpilame virintu šaltu vandeniu ir paliekame išbrinkti.


Imame sausainius ir gražiai aštriu peilių visus įpjauname. Į kiekvieną sausainiuką šaukštelio pagalba dedame Rududu kremo ir suspaudžiame.


 Imame formą tortui (kur kraštai nusiima) ir išklojame visą dugną su sausainiais.


Darome kremą:


Želatiną sudedame į puodą ir statome šildyti. Nuolat maišome kol viskas ištirps. Neužviriname!  Nuimame nuo ugnies ir pravėsiname.


Grietinę dedame į indą, pagal skonį dedame cukraus, truputėlį citrinos rūgšties ir suplakame.


Sudedame želatiną ir gerai išmaišome.


Pusę masės užpilame ant sausainių ir sudedame likusius sausainius. Vėl užpilame mūsų kremo.


Dedame į šaldytuvą, palaukiame kol sustingsta, tada paruošiame pakelį želė, išdėliojame braškes ir atsargiai užpilame želė.


Vėl dedame į šaldytuvą.



P.S. forma turi būti labai sandari, nes kitaip pradeda bėgti kremas pro apačią.


http://jelena-rimaviciene.blogspot.com/

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis