TOP 5: vaikiški pusryčiai +receptai

Vaikų skoniai skiriasi, tačiau remdamiesi praktiškais mamų pastebėjimais, sudarėme vaikiškų pusryčių TOP 5. Taigi, ką labiausiai mėgsta valgyti mažieji ryte?

Ypatingoji košė


Yra toks anekdotas, kad gydytojas gastroenterologas viename gydytojų suvažiavime skaitė pranešimą ir pusiau juokais, pusiau rimtai pasakė: „Jei visi žmonės įprastų rytais valgyti košę, mes liktume be darbo...". Juokas juokais, bet košė iš tiesų yra geriausia ir sveikiausia dienos pradžia, ypač vaikams.


Ryžių, avižų, grikių, manų, miežių, sorų kukurūzų, kviečių - kad ir kokią košę gamintumėte, joje bus pakankamai vitaminų ir mikroelementų augančiam vaiko organizmui. Labai gerai, kai valgoma skirtingų rūšių košių.


Tačiau mes šį pusryčių patiekalą pavadinome „ypatingoji košė", o tai reiškia, kad kiekviena vaikams gaminama košė gali būti praturtinta kitais produktais - medumi, vaisiais, uogomis, uogiene arba ypatingai patiekta. Juk vaikui daug smagiau valgyti avižų košę, kurioje iš mėlynių ir aviečių sudėliotas ir košės „veidukas". Arba iš išsunktų ar sutrintų uogų parašyta vaiko pirmoji vardo raidė. Būkime kūrybingi!


Varškės apkepas


Tai dar vienas skanus pusryčių patiekalas. Tiesa, jei mamos mėgsta ilgiau pamiegoti ir pusryčius gamina per penkias minutes, šį patiekalą verčiau atidėkite vakarienei. Tačiau per pusvalandį pagaminsite purų varškės apkepą, kurį vaikas smagiai suvalgys su grietine, jogurtu, trintomis uogomis ar uogiene.


Jam reikia:


- 350 gramų varškės;


- Pusė stiklinės cukraus;


- 2-3 kiaušiniai (priklauso nuo jų dydžio);


- 2 šaukštai manų kruopų.


Išsukite kiaušinius su cukrumi, į masę pridėkite varškės ir manų kruopų. Kepkite orkaitėje viename inde arba keliuose mažuose.


Omletas


Išplakti su pienu kiaušiniai, kelios minutės keptuvėje - štai jums ir dar vienas skanus pusryčių patiekalas. Tam, kad jis būtų dar naudingesnis ir turtingesnis, galima į vidų įdėti daržovių. Tam tiks turimos virtos bulvės, raudonoji paprika ar žalieji žirneliai - naudokite tai, ką vaikas mėgsta.


Omletui su daržovėmis reikia:


- 2 nedidelės bulvės;


- ½ svogūno ir raudonosios paprikos;


- 4 kiaušiniai;


50 ml pieno (galima pakeisti grietine);


- Aliejaus, pipirų, druskos ir kitų mėgstamų prieskonių. 


Daržoves smulkiai supjaustyti ir pakepinti keptuvėje. Įdėti išplaktus su pienu ar grietine kiaušinius. Tokiam omletui tiktų ir žaliosios daržovės, pavyzdžiui, špinatai.


Blynai su varške arba sūriu


Blynai - vienas mėgstamiausių vaikų pusryčių. Išradingos mamos jų žino keliolika skirtingų receptų ir jais palepina vaikus.


Reikia:


-1 stiklinė pieno;


- 1 stilinė miltų;


- 2-3 kiaušiniai;


- 100 gramų varškės arba fermentinio sūrio;


- Druskos, cukraus - pagal skonį.


Visas sudedamąsias dalis išplakite ir kepkite blynus keptuvėje, kol gražiai parus. Skanu su jogurtu, grietine, uogiene, trintomis uogomis.


Dribsniai su pienu


Šiuos pusryčius mėgsta vaikai (saldu!), o kartais ir tėvai (greita!). Jų paruošimas paprastas kaip du kart du: dribsniai užpilami šaltu arba šiltu pienu, kas mėgsta - jogurtu.


Kadangi pramoniniuose dribsniuose ir sausuose pusryčiuose yra gana daug cukraus bei kitų pridėtinių medžiagų, rinkitės kuo labiau sveikesnius ir natūralius, taip pat pasistenkite juos praturtinti naudingomis medžiagomis patys - pridėkite maltų riešutų, šviežių trintų uogų šaukštelį ir pan.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis