Kepame kalėdinius meduolius – be jų į namus neateis šventės

Artėjant Kalėdoms, ieškome kalėdinių meduolių recepto. Dar yra laiko, tad kviečiame išbandyti įvairius, kad atėjus šventėms, išsirinktumėte patį, patį geriausią.

Jūsų dėmesiui – mamos Lauros kalėdinių meduolių receptas.

Meduoliukų receptas

Tešlai:

200 g. sviesto;

4 kiaušinių tryniai;

1 kiaušinis;

200 g. miltinio cukraus;

200 g. grietinės (30%);

200 g. medaus;

30 g. kepimo miltelių;

700-800 g. miltų;

Po pusę a.š. maltų prieskonių: cinamono, gvazdikėlių, imbiero, kvapniųjų pipirų, muskato (galima dėti tris a.š. kalėdinio prieskonių mišinio).

TAIP PAT SKAITYKITE:
Kūčiukai, kurie pavyksta, net jei kepate juos pirmą kartą gyvenime
Išradinga: 5 mamos dalijasi išskirtinėmis Kalėdų tradicijomis

Glajui:

2 kiaušinio baltymai;

2 stiklinės miltinio cukraus;

citrinos sulčių,

Gaminimas:

Sviestą išsukame su kiaušinio tryniais ir miltiniu cukrumi. Į grietinę supilame kepimo miltelius ir išmaišome. Grietinę supilame į išsuktą masę.

Medų pakaitiname su prieskoniais ir atvėsiname.

Iš visų tešlai skirtų produktų suminkome tešlą, t.y. dar supilame miltus ir įmušame vieną kiaušinį.

Valandą palaikome šaldytuve.

Tuomet iškočiojame 7-8 mm storio lakštą ir išpjauname norimas formas.

Kepame 200 temperatūroje 12-15 min.

Glajaus paruošimas:

Suplakame baltymus ir sumaišome su cukraus pudra. Tokiu atveju gausis baltas glajus. Jeigu norisi spalvoto glajaus, tada reikia įdėti maistinių dažų.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis