Kurios žinomos šeimos jau papuošė Kalėdų eglę, o kuri – išvis jos neturės

Ar žinomos Lietuvos šeimos, auginančios mažų vaikų, jau pasiruošusios Kalėdoms? Ar namuose spindi papuošta eglė, o laiškas Kalėdų seneliui jau išsiųstas? To pasiteiravome garsių mamų ir tėčių.

Milisandra ir 6 metų sūnus Rokas

Mūsų namai jau namai kvepia imbieru ir mandarinais. Juntama kalėdinė dvasia. Puošiam ir ruošiam kambarius, jų turim nemažai, tai veiklos užtenka. Kalėdų eglutę statom dirbtinę, bet papuošiam didįjį kambarį eglės šaka, kad namai kvepėtų egle. Sūnus yra parašęs jau tris laiškus Kalėdų seneliui. Tikiu, kad senelis bus dosnus jam. Mes laiškus padedam prie židinio, pasakom, kad nykštukai ateina naktį ir paima juos. Rytą Rokas atsikelia ir pamato, kad laiškų nebėra.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Kalėdinės tradicijos Dianos Dargienės šeimoje
Atviras interviu su Rolandu ir Ieva Mackevičiais apie pirmąsias Kalėdas trise

Organizatorių nuotr.

Redita Dominaitytė, Upės ir Ugniaus mama

Mes statome eglę ganėtinai anksti, kada tik pradeda sklandyti Kalėdų dvasia visuose gyvenimo baruose. Visą gyvenimą buvau natūralistė, nemėgstu dirbtinių gėlių, eglių ir t.t. Stengiausi laikytis šios filosofijos, bet visada buvo gaila išmetamų eglučių. Bandžiau pirkti vazonines egles ir jas atėjus pavasariui pasodinti, bet nei viena mano sodinta egle neprigijo, todėl padarėm šeimoje išimtį ir nusipirkom dirbtinę. Dabar, artėjant Kalėdoms, įsigijom kelias natūralias šakeles, stalui papuošti ir dėl kvapo. Greitai temsta, šalta ir drėgna, todėl labai norisi jaukumo namuose - švieselių, šilumos ir šventinės nuotaikos. Kažkurią dieną pamąsčiau, kad ne veltui toks yra švenčių ciklas, būtent tuo metų laiku, kai žmonės pavargsta, darosi nelaimingi tiek fiziškai, tiek dvasiškai, ateina laikas pailsėti, švęsti, daugiau laiko būti su šeima, vienytis ir dalinti dėmesį vienas kitam. Šiais metais mūsų šeima sugalvojo būti vienas kitam slaptais draugais ir kas savaite dėti po egle kokią smulkią dovanėlę.

Organizatorių nuotr.

Aivaras Stumbras, sūnus Gabrielius (4), dukrytė Estela (8)

Širdyje jau jaučiame artėjančias Kalėdas, o išoriškai – dar ne. Dar nespėjom joms pasiruošti, bet Kalėdų nuotaika jaučiasi, ir ta šiluma bandome namuose dalintis vieni su kitais. Mes Kalėdų eglę statome likus savaitei iki Kūčių, stengiamės rinktis gyvą, aukštą, kad namuose jaustųsi ypatinga nuotaika. Mažieji jau rašo laiškus Kalėdų seneliui. Turim tokią tradiciją: kasmet suklijuojam daug popieriaus lapų, vaikai išsirenka iš žurnalų, iš kitur, lipdukus, klijuoja juos, ir gale parašo, ar buvo geri šiais metais bei ko nori dovanų. Susukam tokius didelius laiškus į ritinį ir išsiunčiam Kalėdų seniui. Prisvajoti galima labai daug, visko neišpildysi, todėl stengiamės išsiaiškinti su vaikais, kas jiems iš tiesų patinka, kad jaustųsi laimingi gavę Kalėdų rytą būtent tai, ko jie iš tiesų nori.

Organizatorių nuotr.

Žygis ir Dovilė Stakėnai, sūnūs Kajus ir Pijus

Prisimenu savo vaikystę, kai eglę išvis puošdavome tik per Kūčias. Mes dar nepasipuošę jos, kai būsim laisvesni, tada ir pasipuošim. Laiškai irgi Kalėdų seniui dar neparašyti. Vaikai dar neapsisprendę iki galo, tai neparašę. Tiksliau, jie tai labai stipriai apsisprendę, tačiau mes bandome juos nukreipti, kad atsisijotų keletas kompiuterių ir dviračių. Jeigu vaikai užsinori labai didelių dovanų, bandom paaiškinti, kad Kalėdų senis tokių brangių dovanų nenešioja, nes pasaulyje daug vaikų. Aiškinam, kad didesnės dovanos galima tikėtis per gimtadienį, nes tada tėvai gali pirkti vieną dovaną kartu su seneliais ir pan. Didysis mūsų sūnus trečiaklasis, gal jis jau kažką ir įtaria, bet tikriausiai pats nori tikėti Kalėdų seneliu. Kartą grįžęs iš svečių sūnus sakė, kad jo draugas tvirtino: "Kalėdų senelio nėra, dovanas deda tėvai". Bet ta mintis per daug „neužfiksavo". Abu vaikai tikisi ir laukia dovanų iš Kalėdų senelio.


Organizatorių nuotr.

Ramunė Klivečkienė ir dukrytė Arnė, kuriai gruodžio 31 dieną sukanka 6 metai

Mūsų Kalėdos bus ten, kur šilta, išskrendam visa šeima į Egiptą. Vyras su darbais susitvarkė taip, kad galim sau leisti paatostogauti. Dėl to eglės šiemet greičiausiai nepuošim. Dukrytė Naujųjų metų išvakarėse švenčia gimtadienį, visada stengiuosi surengti jai gimtadienį, kad pajustų, jog tai jos šventė. Na, o vakare jau suguža draugai. Kalėdų seneliui laiškas parašytas jau seniai. Jį Arnė įteikė man, sakydama: „Tu su juo susitiksi, tai ir perduok".

Organizatorių nuotr.

Gustė Pocevičienė, verslininkė, Cocone parduotuvių savininkė, Jono (7,5) ir Aušrinės (1) mama

Kalėdų eglė pas mus kiekvienais metais būna vis didesnė ir didesnė. Atrodo, progų vis daugiau ir daugiau švęsti, kol vaikai auga. Aušrinė gimusi gruodžio pradžioje, todėl norisi švęsti jos gimimo dieną, o tik tada puoštis ir ruoštis Kalėdoms, kad tai nesusipainiotų. Šiemet Jonas rašo laiškus Kalėdų seneliui ir slepia nuo mūsų, siųs savarankiškai, manau, čia toks testas Kalėdų seneliui, ar jis tikrai yra. Pas mus aktyviausiai vyksta Advento kalendoriaus žaidimas. Kiekvieną dieną Jonas gauną slaptą misiją, kurią turi įvykdyti. Pavyzdžiui, šios dienos misija buvo parašyti kaimynams gražų laiškelį ir įdėti į pašto dėžutę. Vakar buvo tokia: padėti mokytojui šokoladą taip, kad jis nepastebėtų ir neprisipažinti, kad padėjai. Linkstam link to, kad pamažu atskleisim sūnui Kalėdų senelio paslaptį – juk Kalėdų smagumas yra ne gauti dovanų, o slapčia suteikti džiaugsmo kitiems, jas dovanojant.

Organizatorių nuotr.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis