ORIGINALU: šeima iš Kauno eglę papuošė taip, kaip niekas kitas pasaulyje FOTO

Beveik galime kirsti lažybų, kad tai vienintelė tokia eglė Lietuvoje. O gal ir visame pasaulyje. 4 vaikus auginanti šeima žaliaskarę papuošė... puponautais.

Žydrūnės iš Kauno šeimyna išties nemaža, joje auga keturi vaikai: Saulė (13), Kamilė (10), Arnas (10) ir Nojus (2,5). Būtent šeimos pagrandukas ir pasufleravo idėją, kaip šiemet papuošti namuose eglę.

Istoriją apie vieną originaliausių eglių mama Žydrūnė pradeda nuo pačios eglės atsiradimo jų namuose. Nedidutė dirbtinė eglutė slepia seną istoriją...

TAIP PAT SKAITYKITE:
Atviras interviu su Rolandu ir Ieva Mackevičiais apie pirmąsias Kalėdas trise
8 vietos Lietuvoje, kur išties galima pajusti Kalėdų dvasią

Asmeninio archyvo nuotr.

Pasakoja keturių vaikų mama iš Kauno: „Viskas prasidėjo nuo mano močiutės, kurią vaikai švelniai vadina „Pro". Promočiutei metams bėgant ėmė smarkiai šlubuoti sveikata, todėl nusprendė parduoti savo sodybą Dzūkijos kraštuose. Gaila buvo ir močiutei, ir man tų daiktų, kurie kėlė tiek gražių vaikystės prisiminimų. Močiutė kreipėsi pagalbos į mus parsigabenant visas širdžiai mielas smulkmenas iš buvusių namų į Kauną.

Asmeninio archyvo nuotr.

Mūsų šeimos automobilis didelis, tad ir bagažinė atitinkamo dydžio, joje tilpo daugiau nei smulkmenos. Bevaikštant po ištuštėjusius namus, kilo noras ir man kažką pasiimti... Tada akis užkliuvo už skarele aprištos dėžės, kurioje ir gulėjo laiko nesugadinta dirbtinė Kalėdų eglutė.

Asmeninio archyvo nuotr.

Dukroms buvo labai smalsu pažiūrėti, kaip gi atrodė mamos laikų eglutė. Jos eglutę ir surinko. Senąja eglute labiausiai džiaugėsi mažiausias sūnelis, jis prie jos nieko net neprileido, įsitikinęs, kad tai tik jo eglutė".

„Ilgai žiūrėjau į žaliaskarę, mąstydama, kaip ja papuošti, kaip atgaivinti naujam gyvenimui. Jokios mintys nešovė į galvą, kol pats mažylis Nojus nepametėjo man idėjos. Atsinešė dėžutę su puponautais prie eglės ir pradėjo žaisti.

Tada man beliko pasiimti lipnios juostos, siuvimo siūlų ir žirkles. Priklijavau lipnios juostos vieną galą, tada įdėjau siūlą ir jį priklijavau likusiu lipnios juostos galu. Labai paprasta, bet laikosi tvirtai. Baigę puošybos darbus, pakvietėm ir didžiuosius vaikus įvertinti eglės. Iš pradžių buvo visiems juoko, o vėliau vyriausioji dukra pasiūlė pasidalinti savo idėja Facebook'e".

O kaip savo eglę ar namus papuošėte jūs? Jeigu turite smagių idėjų, visada laukiame jų el. paštu tavovaikas@delfi.lt. Pasidalinkite ir savo firminiais Kalėdų receptais, ir rankų darbo dovanėlėmis.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis