Prisijunkite!

Prisijungę vartotojai gali:

  • dalyvauti konkursuose
  • skaityti straipsnius vėliau
  • gauti naujienų prenumeratą

Neturite paskyros?

Neišmeskite ridikėlių lapų – išvirkite gardžios sriubos

Kol ridikėliai karaliauja, išnaudokime juos. Ką darote su ridikėlių lapais? Išmetate? Taip darydavome ir mes, kol nepaskanavome ridikėlių lapų sriubos.

Skonis įdomus, spalva graži, o ne vegetarams, viską rekomenduojame paskaninti gabalėliu mėgstamos mėsytės. Bus dar skaniau.

Sudėtis

- 2 ryšulėlių ridikėlių lapai;

- 2 bulvės;

- 1 morka;

- 1 svogūnas;

- žiupsnelis druskos;

- prieskoninių žolelių;

- 1 šaukštas grietinės.

TAIP PAT IŠBANDYKITE:
Gardumėlis: bananai tešloje
Sultingi kibinai

Paruošimas

1. Gerai nuplaukite ridikėlių lapus. Pavytusius atrinkite ir išmeskite.

2. Nuskuskite, nuplaukite ir supjaustykite bulves ir morką, nulupkite svogūną.

3. Užvirinkite vandenį, įverkite kiek druskos ir jame kartu virkite bulves, svogūną, morką ir ridikėlių lapus.

4. Kai daržovės bus minkštos, berkite prieskonines žoleles, didesnę dalį vandens nupilkite (į lėkštę, jeigu dar prireiktų) ir viską sutrinkite elektrine trintuve. Jeigu sriuba atrodo per tiršta, įpilkite truputį daržovių nuoviro, kurį neseniai nupylėte. Sriubą paskaninkite grietine. Ją papuošti galite pjaustytais ridikėliais.

Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis

Prisijunkite!

Prisijungę vartotojai gali:

  • dalyvauti konkursuose
  • skaityti straipsnius vėliau
  • gauti naujienų prenumeratą

Neturite paskyros?