Austėja Landsbergienė: šeimos ir darbo suderinti neįmanoma

Kiekviena mama turi dvi rankas, dvi akis, vieną galvą ir tik 24 val. per parą. Tačiau vienos guodžiasi, kad vos spėja suktis namuose ir kalnus versti planuoja vaikams užaugus. Kitos kalnus verčia su vaikais ant rankų. Kaip tai įmanoma?

Austėja Landsbergienė (36 m.) - 5 m. Gertrūdos Elenos, 6 m. Mortos Sofijos, 9 m. Vilhelmo Konstantino ir 11 m. Augusto Gabrieliaus mama, edukologijos dr. darželių tinklo „Vaikystės sodas" įkūrėja Ūkio ministerijos nominacijos „Versli ir sėkminga" laureatė.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Vaizdo pamoka, kaip namuose darželinukui atlikti masažą
Vaiką išmetė iš mokyklos po jo mamos įrašo "Feisbuke"

„Kuo toliau, tuo drąsiau sakau, kad šeimos ir darbo suderinti neįmanoma. Kai esi namuose, kenčia darbas, kai esi darbe, kenčia šeima.

Visos mamos, kurios daug nuveikia už šeimos ribų, tai daro šeimos sąskaita. Ir tada kyla klausimas, ką darydama aš esu laimingiausia. Nėra tokio dalyko, tarkim, tobula mama arba tobulas verslininkas. Svarbiausia - koks derinys yra tobulas man asmeniškai.

Kalbant apie sėkmę, svarbiausias ištikimybės sau klausimas: „Ar aš gyvenu tuo, kas mane labiausiai „veža"?" Kai manęs klausia, kokia yra mano sėkmės sudedamoji dalis, atsakau: „O kaip įsivaizduojate, kieno sąskaita aš tai darau?" Turiu tas pačias 24 val., tik jūs savo valandas paskirstote kitaip nei aš. Tokia ta paslaptis.

Kita sudedamoji dalis - paprasčiausia fiziologija. Turiu keletą įgimtų gebėjimų, kurie man padeda. Pirma, man reikia labai mažai miego, kad gerai jausčiausi, užtenka 5-6 val.

Antra, aš be proto greitai skaitau. Kol kitas perskaito vieną knygą, aš perskaitau dešimt - vadinasi, mano žinios yra dešimtkart didesnės. Tai taip pat yra įgimta, negaliu kitam patarti: „Jei nori būti sėkmingas ir viską spėti, tai mažai miegok ir greitai skaityk." Tie, kurie bandė gyventi kaip aš, po savaitės susirgo ir tapo išvis nedarbingi.

Žinau, kad daug nuveikia žmonės, kurie planuoja savo laiką. Bet man planai kelia per daug įtampos. Tarkime, susiplanuoju, kad vaikas 7 val. turi miegoti, o aš - dirbti. Bet jei septintą neužmiega? Iškart pradėčiau nervintis. Todėl neturiu plano.

Aš tiesiog einu, bandau, darau, nebijau klysti. Esu veiklos žmogus."

Rugsėjo mėn. (Nr.9) "Tavo vaiko" žurnale skaitykite:

Metas gimdyti antrą;

Kaip bendrauti, kol nekalba;

Mamos košė. 6 skaniausios kūdikių košės;

Taisyklė - netrukdyti darželinukui augti;

Labai mielas tironiukas, arba apie tvirtą charakterį;

Išsamus žurnalo anonsas – čia.

Parsisiųskite Tavovaikas.lt programėles telefonams štai čia: „iPhone“, „Android“. Draugaukime ir Facebooke!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis