Maudynės be ašarų: linksmoji atmintinė

Šiltas vanduo, putos, malonūs kvapai – visa tai skamba kaip tikra šventė. Tačiau mažiesiems gali atrodyti visai priešingai: šlapia, griaužia, trina, o dar tas skubėjimas ir susirūpinusios mamos akys…

Pabandykime į maudynes pažvelgti mažųjų akimis – tebūnie tai ne kasdienis prausimasis, o kasdienė pramoga!

- Įsijauskite: būkite linksmi, juokitės, juokaukite, kurkite istorijas, vaidinkite leisdami vandenį ar muilindami mažąjį. Netrukus vaikas ne tik norės maudytis, bet ir norės tai daryti kartu su jumis.

- Susikurkite rutiną: kasdien maudynes renkite tuo pačiu metu, suderinkite tai su vaiko įpročiais, pavyzdžiui mėgstamo filmuko rodymo per televiziją laiku, prie maudynių pereikite pamažu – prieš tai pavartykite knygą, tegul vaikas nurimsta, o per tą laiką pribėga vonia.

- Keiskite žaislus ir žaidimus: vaikams gana greitai viskas pabosta, kasdien norisi vis naujų įspūdžių, todėl keiskite žaislus, kad kaskart maudynės intriguotų. Galima rinktis tarpusavyje derančius ir specialiai vandens žaidimams pritaikytus žaislus, pavyzdžiui, iš kokybiškų “Tomy” vonios žaislų serijos, kuriuos galima naudoti kartu, po vieną, konstruoti, tvirtinti prie vonios ir sienų ar žaisti edukacinius žaidimus – taip vaikutis susipažįsta su spalvomis, formomis.

Gamintojo nuotr.

Dauguma šių vonios žaislų sukurti, kad padėtų mažyliui lavinti ir vystyti motorinius įgūdžius. Be to, kai vaikai užsiėmę, tėvams juos daug lengviau išprausti.

Vida Press

Labai svarbu vaikučio maudynėms naudoti kokybiškus vonios žaislus, kurie yra specialiai pritaikyti žaidimams vonioje – kurių tekstūros, spalvos neveikia vanduo ir vonioje naudojama kosmetika. Verta rinktis brangesnius žaislus iš saugių, patikrintų medžiagų, nes maudydamiesi vaikai juos ima į burną.

- Pasirinkite personažus: jei vaikas turi mėgiamų knygų ar animacinių filmų personažų, pasitelkite juos – įsigykite šių personažų tematika puoštą plaušinę, muilą ar rankšluostį.

- Pūskite muilo burbulus: geriausia burbulus leisti lauke arba… vonioje – tai maža smulkmena, kuri sukurs linksmą atmosferą maudynių metu.

Vida Press

- Nardykite: jei maudotės kartu su vaiku, galite pažaisti nardymo žaidimą – kažkodėl tai vaikams atrodo kone stebuklinga. Žaidimas paprastas: vienas užsikemša nosį ir paneria, kai jis išneria, tuomet neria kitas ir t.t...

- Laistykitės vandeniu: tai patiks ne visiems tėvams, ypač tiems, kurie nori, kad viskas vyktų tvarkingai, tačiau bent vonioje juk galima šiek tiek paišdykauti. Be to, tai gali padėti, jei vaikas nemėgsta dušo srovės – iš puodelio ant galvos ir kūno pilamas vanduo jam gali patikti kur kas labiau. Svarbu: atsargiai lipkite iš vonios, nepaslyskite, jei vandens prisilaistė ant vonios grindų.

- Leiskite praustis pačiam ir prausti žaislus: tegu muiluojasi, prausiasi pats, kiek tai vaikui pavyksta. Kai kurie vaikai itin anksti nori būti savarankiškais – kantriai leiskime jiems tai bandyti. Jei tėvams sunku prikalbinti mažylį praustis, galima su juo susitarti, kad tėvai nupraus jį, o jis kempine nupraus savo žaisliukus – kad šie irgi būtų irgi švarūs.

- Spalvinkite: yra specialių vonios tablečių, kurios pakeičia vandens spalvą į mėlyną, žalią ar rausvą. Gal ryškios spalvos padės jūsų mažyliui pamėgti maudynes?

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis