24 nėštumo savaitę gimusios Ugnės mama: bet kurią akimirką galėjome jos netekti

Mamos Ingridos pasakojimas apie ankstukę Ugnę, kuri gimė 24 nėštumo savaitę ir svėrė vos 644 gramus. Šiandien Ugnė užaugo graži ir protinga mergina.


Parsisiųskite programėles telefonams štai čia: „iPhone“, „Android“. Draugaukime ir Facebooke!

Sunki Ugnės gyvenimo pradžia

Mano Ugnytė gimė 2003 metų balandžio 3 dieną. Ankstukė pasaulį išvydo 24 nėštumo savaitę ir svėrė vos 644 gramus, o ūgis siekė tik 33 centimetrus. Gydytojai vaikučių reanimacijoje neteikė didelių vilčių. Po gimdymo vertinant vaikus, Ugnė iš 10 APGAR balų gavo tik 3 balus. Didelė Ugnės sveikatos problema buvo nesubrandinti plaučiai, jie po gimimo buvo ventiliuojami ne vieną savaitę.

Bijojome blogiausio, kad bet kurią akimirką galime jos netekti. Tačiau Ugnytė tvirtai kabinosi į gyvenimą. Matant, kokia ji kovotoja, kiekvieną dieną stiprėjanti bei priauganti naują gramą, manyje taip pat pamažu augo didelė viltis bei tikėjimas, kad viskas bus gerai.

Vos kelių mėnesių Ugnei planuota atlikti lazerinę akių operaciją dėl 2 laipsnio naujagimių retinopatijos, bet neišnešiotukų akių gydytojai rekomendavus keletą mėnesių naudoti specialius vaistus, šios operacijos pavyko išvengti. Nors akinius Ugnė nešioja iki šiol, gydytojai ramina, kad ateityje jų gali apskritai nebereikėti.

Vėliau Ugnės nekamavo jokie rimtesni sveikatos sutrikimai, taigi, kai po 4 ilgų mėnesių ligoninėje mus išrašė į namus, buvome laimingi ir džiaugėmės.

Svajoja tapti veterinare

Bet tai jau praeitis, nes Ugnytei šiandien jau 12 metų, ji puikiai mokosi.

Ankstukė išaugo jautri, protinga, atsakinga, rūpestinga, draugiška, be galo mylinti visus gyvūnus - ateityje dukra svajoja tapti veterinarijos gydytoja. Namuose Ugnė rūpinasi savo anglų buldoge Berta, o savaitgaliais lanko draugus žirgyne, kur ji visą laiką praleidžia su žirgais ir poniais.

Visiems tėveliams ir mamytėms, auginantiems neišnešiotukus, linkiu be galo didelės stiprybės, ištvermės ir kantrybės. TIKĖJIMAS, MEILĖ IR VILTIS iš tiesų daro labai didelius stebuklus.

Noriu padėkoti Kauno miesto universitetinės ligoninės gimdymo skyriaus, vaikų reanimacijos ir neišnešiotukų gydytojams bei visam slaugančiam personalui už stebuklą, kurį šiandien turiu!

Ankstukų šeimų istorijas pristato neišnešiotų naujagimių asociacija „Neišnešiotukas" bei neišnešiotiems kūdikiams skirtas paramos projektas „Ankstukai". Maloniai kviečiame kiekvieną mamą, tėtį ir šeimą prisijungti prie „Ankstukų" bičiulių būrio ir dalintis savo kūdikio atėjimo istorija - padėkite visiems ją išgirsti! Užpildykite žemiau esančią anketą arba savo istorijas siųskite el. paštu tavovaikas@delfi.lt ir laukite pasirodant portale „Tavo vaikas".

Daugiau informacijos apie paramos projektą „Ankstukai": www.ankstukai.lt.

Prie „Ankstukų" draugų būrio kviečiame jungtis ir socialiniame tinkle „Facebook": https://www.facebook.com/ankstukai?fref=ts.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis