Miuziklas „Kakės Makės gimtadienis" sužavėjo pirmuosius mažuosius gerbėjus

Sekmadienį sostinės „Siemens" arenoje įvyko pirmasis miuzikloKakės Makės gimtadienis" parodymas. Visi bilietai į premjerą Vilniuje buvo parduoti.

Savo premjeros dar laukia Klaipėda („Švyturio" arenoje lapkričio 19 d. ), Kaunas („Žalgirio arenoje" lapkričio 26 d.), ir Panevėžys („Cido" arenoje gruodžio 3 d.).

Pagal populiariausias Kakės Makės istorijas sukurtas miuziklas itin aukštai iškėlė lietuviškų vaikiškų kūrinių standarto kartelę. „Kakės Makės gimtadienis" – itin profesionalus didelės scenos kūrinys, kuriame pirmą kartą Lietuvoje veiksmas scenoje buvo organiškai sujungtas su interaktyvia realybe milžiniškame ekrane.

Neišdildomą įspūdį žiūrovams paliko ir miuziklo personažų kostiumai. Štai monstrai Nanaisa ir Mamaisa – kiekvienas trijų metrų ūgio. Pabaisa Tingiu-Nė-Krust – dar didesnė ir valdoma net keturių žmonių. Kostiumų dailininkė Liuka Songailaitė pasistengė, kad kiekvienas personažas būtų vaikams puikiai atpažįstamas. Miuzikle atgyja ir Didelė Tamsa, kuriai balsą padovanojo dainininkė Rasa Serra.

Rytis Šeškaitis

Mažieji žiūrovai išvydo Jono Tertelio režisuotą smagią valandos trukmės istoriją, kuriai muziką sukūrė Rokas Radzevičius, libretą – Aistė Smilgevičiūtė. Miuzikle istorija pasakojama skambant dešimčiai dainelių, kurios papildytos linksmais šokiais ir specialiais scenos vizualiniais efektais.

Kakę Makę vaidina Karina Krysko, itin talentingai įsikūnijusi į pašėlusios penkiametės vaidmenį. Drauge su ištikimu šuneliu Čiučia Kakė Makė pakliūva pas Netvarkos Nykštuką (Dalius Skamarakas), susikauna su pabaisa Tingiu-Nė-Krust, sutinka savo monstrus Mamaisą ir Nanaisą bei pakviečia juos į gimtadienį. Mama (Aistė Lasytė), tėtis (Tomas Žaibus) ir senelė (Aldona Vilutytė) nelabai tiki Kakės Makės monstrais, bet viena miuziklo siunčiamų žinučių tėvams – niekada neužmirškite svajoti. O mažuosius žiūrovus miuziklas skatina ne tik susitvarkyti savo žaislus, bet būti drąsiais, draugiškais ir, žinoma, dideliais fantazuotojais.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis