Sukūrė nėščią ir krūtimi maitinančią lėles

Vaikus auginanti mama nusprendė, kad tobulos išvaizdos lėlių, kokios šiandien siūlomos vaikams prekybos centruose, savo vaikams ji neduos. Ir kai ką sugalvojo.

Australė, kuri yra natūralios motinystės ir maitinimo krūtimi šalininkė, transformuoja nebenaujas barbes paversdama jas mokomosiomis lėlėmis.

Dviejų vaikų mama iš Brisbano Betty Strachan ėmėsi tobulai atrodančių barbių keitimo ir jų pavertimo realesnėmis lėlėmis: akis keičia proporcingesnėmis, lėlių makiažą daro natūralesnį, o kai kurių veidą netgi papuošia valiūkiškai atrodančiomis strazdanėlėmis.

Štai kokias transformacijas patiria lėlė kūrybingos mamos rankose:

10 minute project: before

A photo posted by Betty S (@allthelittledolls) on Dec 1, 2016 at 4:43pm PST

10 minute project: after

A photo posted by Betty S (@allthelittledolls) on Dec 1, 2016 at 4:44pm PST

Vis tik to jai nepakako ir ji ryžosi dar drastiškesnių pokyčių įgyvendinimui: sukūrė dar dvi lėlės – besilaukiančią ir krūtimi maitinančią. Australė tikisi, kad tokios priemonės padės jauniems žmonėms žvelgti į maitinimą krūtimi kaip į normalų dalyką.

Moteris savo kūrinių nuotraukomis dalinasi „Instagram" paskyroje, o pajutusi nemažą susidomėjimą iš kitų panašiai mąstančių mamų nusprendė savo lėlėmis prekiauti internetinėje platformoje „Etsy".

I've been working on a little something today 👶🏼❤️

A photo posted by Betty S (@allthelittledolls) on Oct 19, 2016 at 1:42am PDT

„Sprendimas sukurti krūtimi maitinančią lėlę neatsirado tyčia, - patikino ji. – Esu mamų grupės, vienijančios labai mielas ir palaikymą viena kitai suteikiančias moteris, narė. Prisimenu, vieną dieną piešiau naują barbės veidą ir ji man pasirodė panaši į visos mūsų grupės įkūnijimą."

👶🏼❤️ #normalizebreastfeeding #breastisbest #breastfeeding #customdoll #dollrepaint #barbierepaint #barbiefashionistas #madetomovedoll #custombarbie #dollmakeunder

A photo posted by Betty S (@allthelittledolls) on Oct 19, 2016 at 4:34pm PDT

Moteris teigia, kad jai pirmą kartą panašių minčių kilo vaikystėje, kai ji susidūrė su lėlių įvairovės trūkumu. „Ne kiekvienas vaikas gimsta šviesiaplaukis ir žydraakis. Kai kurie turi strazdanų, tarpų tarp dantų", - rašo ji „Etsy".

Finally worked out the perfect pregnancy and breastfeeding shirt pattern 🙌🏻 #barbierepaint #customdoll #custombarbie #breastfeedingdoll #normalizebreastfeeding #breastisbest #breastfeeding #pregnantbarbie

A photo posted by Betty S (@allthelittledolls) on Oct 21, 2016 at 4:34pm PDT

„Tapusi mama, stebėdama, kokį poveikį vaikams daro žaislai, suvokiau, kad įvairovės trūkumas potencialiai gali žaloti psichiką", - teigė B. Strachan.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis