Tėvai dėjo dukters nuotraukas į feisbuką ir buvo paduoti į teismą

Neeilinė istorija, šiomis dienomis apskriejusi Austrijos žiniasklaidą: aštuoniolikmetė mergina reikalauja, kad tėvai iš socialinių tinklų pašalintų jos mažos nuotraukas.

Pirmosios maudynės. Pirmieji žingsniai. Pirmasis dantukas. Pirmasis naktipuodis. Kokių tik progų nesuranda tėvai, norėdami pasidžiaugti savo mažyčio vaiko laimėjimais socialiniuose tinkluose. Tačiau dėmesio, mielieji internautai, tai gali baigtis liūdnai. Ypač tada, kai paaugs jūsų vaikas.

Austrijos Kernteno žemėje – neeilinis precedentas. 18-metė mergina reikalauja savo tėvų, kad pašalintų jos nuotraukas iš socialinių tinklų.

Mergina teismui kaip pavyzdį pateikė nuotrauką, kurioje ji vos kelerių metukų ir maudosi nuoga vandens telkinyje. "Jie fotografavo mane nuolat - ir sėdinčią ant naktipuodžio, ir gulinčią lovelėje, ir visas šias nuotraukas viešino. Jie neatsiklausė manęs, ar aš sutinku", - aiškina nepatenkinta mergina.

Vida Press

Iš viso tėvai internete yra paviešinę apie pusė tūkstančio savo dukters nuotraukų. Mergina iš pradžių pabandė susitarti gražiuoju ir paprašė savo tėvų pašalinti visas jos nuotraukas iš viešumos. Tačiau tėvai nesutiko. Pasak jų, ji esanti jų duktė, todėl jie turėjo teisę ją fotografuoti ir nuotraukas naudoti savo nuožiūra. Pasak merginos tėčio, albumas feisbuke sukurtas tam, kad šeimos artimieji kada panorėję galėtų jį pažiūrėti.

Nesusitarusi su savo tėvais gražiuoju, mergina ėmė drastiškos priemonės – vos sulaukusi pilnametystės kreipėsi į teismą, kad šis įpareigotų jos tėvus pašalinti nenorimas nuotraukas.

Teismo posėdžio data paskirta lapkritį.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis