Žurnalo ir portalo TAVO VAIKAS premjeroje – PITO DRAKONAS

Drakonai gali būti visai mieli ir švelnūs. Tokie kaip Eliotas – pagrindinis filmo „Pito drakonas" herojus, kuris į Lietuvos kino teatrus atkeliaus su TAVO VAIKO premjera rugsėjo 4 d.!

Net 39 metai prabėgo nuo to laiko, kai kino pasaulis sužinojo apie žalią drakoną Eliotą: 1977 metais „Disney" studija į didžiuosius ekranus išleido pusiau pieštą, pusiau filmuotą juostą „Pito drakonas".

Fantastišką nuotykių kupiną istoriją sukūrė scenaristės S.S. Field ir Seton I. Miller. Pagal tą pačią istoriją filmas sukurtas ir dabar. Tik drakonas šįsyk – nepieštas, o sukurtas šiuolaikinių specialiųjų efektų kūrėjų. Kaip tikras!

Filmas „Pito drakonas" pasakoja apie seną medžio drožėją Poną Chameleoną (jį vaidina „Oskaro" laureatas aktorius Robertas Redfordas), kuris savo miestelio vaikus žavėjo ir baugino pasakojimais apie miško tankmėse gyvenantį drakoną. Anot pasakoriaus, kadaise jis pats yra jį matęs. Tačiau šie Pono Chameleono pasakojimai niekada nedarė įspūdžio jo dukrai Geisei (akt. Bryce Dallas Howard), dirbančiai miškininke. Merginai tėvo pasakojimai priminė nerealią pasaką, toli gražu neatitinkančią realybės.

Tačiau vieną dieną ji sutiko dešimtmetį Pitą (akt. Oakesas Fegley), kuris neturėjo nei šeimos, nei namų ir tikino gyvenantis miškuose su... žaliu milžinišku drakonu, kurio vardas Eliotas! Pito apibūdintas drakonas beveik toks pat, kokį yra apibūdinęs ir Greisės tėtis. Padedama vienuolikmetės Natali (akt. Oona Laurence), Greisė leisis į nepaprastą kelionę, kad išsiaiškintų visą tiesą – iš kur išdygo laukinukas Pitas, kur jo šeima ir ar tikrai gūdžiame miške skraidžioja žalias drakonas?

Režisierius Davidas Lowery pasistengė kaip galima įtikinamiau perteikti Pito ir Elioto draugystės istoriją. Būtent jis pareikalavo, kad specialiaisiais efektais būtų sukurtas minkštas drakono kailis – jis norėjo, kad kiekvienam žiūrovui norėtųsi apkabinti gyvūną, paglostyti jį ir prisiglausti kaip prie mielo pliušinio meškiuko.

Organizatorių nuotr.

Nepraleiskite progos 3D formatu sukurtą filmą „Pito drakonas" pamatyti pirmieji per rugsėjo 4 d. (sekmadienio) žurnalo ir portalo TAVO VAIKAS išankstinę premjerą visuose kino centruose „Forum Cinemas"!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis