Paskelbus populiariausius berniukų ir mergaičių vardus – netikėta staigmena

Kiekvieną pusmetį atnaujinami populiariausių naujagimių vardų dešimtukai šįkart pažėrė nemažai staigmenų.


Šiemet gimusiems berniukams dažniausiai registruojamas Luko, mergaitėms - Lėjos vardas. Šie vardai iš praėjusių metų populiariausiųjų sąrašo išstūmė Mato ir Emilijos vardus.

Pagal šiemet gimusiems šalies gyventojams suteikiamų vardų populiarumą pirmąjį pusmetį taip pat vyravo berniukiški Mato, Kajaus, Jokūbo, Jorio, Nojaus, Beno, Domo, Jono ir Dominyko bei mergaitiški Emilijos, Amelijos, Gabijos, Kamilės, Luknės, Emos, Gabrielės, Patricijos ir Austėjos vardai.

Pirmą šių metų pusmetį gimusiems vaikams rečiausiai buvo suteikiami Romo, Rimgaudo, Mijaus, Ervino, Kristo, Tyro, Artemijaus, Delijos, Liubavos, Žanetos, Vedos, Adijos, Milijos, Aurikos vardai.

Iš viso šiuo metu šalyje gyvena beveik 25,5 tūkst. Mindaugų, apie 1,5 tūkst. jų - mokyklinio amžiaus (0 - 19 m.). Šalyje gyvena ir 7 Mindaugės. Mindaugo vardas nuo 2016 m. suteikiamas rečiau, nors bendrai išlieka populiarus: pavyzdžiui, 2016 m. gimė 43 Mindaugai, 2017 m. tokį vardą gavo 32 berniukai, o 2018 m., Lietuvai švenčiant valstybės šimtmetį, Mindaugo vardas parinktas jau tik 16-kai berniukų.

Registrų centro tvarkomo Gyventojų registro duomenimis, šiuo metu dažniausiai pasitaikantys vyriški vardai yra Vytautas, Jonas, Tomas, Antanas ir Mindaugas, o moteriški - Irena, Kristina, Janina, Lina ir Ona.

2018 m. I pusmečio 10 populiariausių berniukų vardų:

Lukas
Matas
Kajus
Jokūbas
Joris
Nojus
Benas
Domas
Jonas
Dominykas

2018 m. I pusmečio 10 populiariausių mergaičių vardų:

Lėja
Emilija
Amelija
Gabija
Kamilė
Luknė
Ema
Gabrielė
Patricija
Austėja

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis