Kaune mokiniai kviečiami į nemokamus vaikų kūrybinio lavinimo būrelius

Jaunieji išradėjai, dailės ar teatro mylėtojai, taip pat mokytis programuoti ar patobulinti anglų kalbos žinias norintys miesto moksleiviai laisvą laiką po pamokų galės leisti Kauno miesto savivaldybės Vinco Kudirkos viešojoje bibliotekoje.

Anot šios bibliotekos vadovės Nomedos Domeikienės, gera naujiena yra ta, kad būreliai vaikams bus nemokami, jų temos – įvairios. Užsiėmimai vyks skirtinguose miesto mikrorajonuose, tad tikimasi, kad vaikai ras sau tinkantį būrelį arčiausiai namų esančioje bibliotekoje.


Būrelių veiklos bus pradėtos nuo spalio, į būrelius užsiregistruoti moksleiviai kviečiami iki rugsėjo 16 dienos. Užsiėmimai bus finansuojami neformaliojo vaikų švietimo krepšelio lėšomis.


Viename inovatyviausių bibliotekoje – piešimo grafinėmis planšetėmis būrelyje moksleiviai įgaus daugiau žinių apie vizualiuosius menus, išmoks sukurti piešinius bei kitus vizualaus meno objektus, įgis praktinių piešimo, grafinės informacijos apdorojimo, daugialypės terpės produktų kūrimo įgūdžių.


Techninėse kūrybinėse dirbtuvėse, kaip skelbia V. Kudirkos viešoji biblioteka, miesto moksleiviai išmoks naudotis mechaniniais ir elektriniais prietaisais, ardyti, tvarkyti seną buitinę, kompiuterinę techniką ir panaudoti ją savo naujiems kūrybiniams sumanymams. Jaunieji išradėjai susipažins su pagrindiniais elektronikos komponentais, mokysis programuoti.


Robotikos būrelio metu moksleiviai susipažins su „Lego“ ir „Makeblok“ robotų sandara, mokysis konstruoti ir programuoti. Vaikai bus supažindinami su informacinių technologijų naujovėmis, mokysis jas pritaikyti praktiškai.


Teatrą mylintys, vaidinti norintys vaikai kviečiami įsitraukti į teatriuko „Gilės televizorius“ studijos veiklą. Studijoje vaikai mokysis improvizuoti, analizuoti ir inscenizuoti literatūros kūrinius, statyti spektaklius.


Mažieji kauniečiai taip pat kviečiami lankyti dailės būrelius, įvairias kūrybines dirbtuves. Integruotų dailės bei skaitymo užsiėmimų metu moksleiviai mokysis analizuoti ir iliustruoti pasirinktus tekstus, bus supažindinami su įvairiomis kūrybos technikomis. Galės lavinti fantaziją perkeldami literatūros kūrinių herojus ir situacijas į kūrybinius darbelius, mokysis įvairių technikų, gamins papuošalus.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis